Granger Taylor csészealja és rejtélyes eltűnése

2016. február 27., szombat




Granger Taylor igazi magának való zseni volt, aki korát meghazudtoló műszaki és technikai tudással rendelkezett. Egy működő csészealjat tervezett, majd nyomtalanul eltűnt, mintha csak a föld nyelte volna el. Csillagközi űrutazás, eltusolt térhajtómű tervek. Mi történt vele, és meddig mennek az idegenekhez vezető szálak?

Átlagon felüli gyermek

Granger Taylor mindig is autodidakta módon szerette elsajátítani az új dolgok ismeretét. Már egész fiatalon kitűnt a többi gyermek közül szokatlan viselkedése miatt. Alig 14 évesen kirúgták az iskolából, de

ez nem szegte kedvét, hogy saját dolgaival foglalatoskodjon: megépített egy egyhengeres autót teljesen egymaga.

granger-taylorMindezt úgy, hogy bárki tanította volna neki. A megépítéshez szükséges tudást saját maga sajátította el, puszta önszorgalomról. Az autót egyébként mind a mai napig meg lehet tekinteni a Duncan Forest múzeumban.

Egy alkalommal megjavított egy olyan buldózert, melyről senki sem hitte, hogy egyáltalán meg lehet még javítani. 17 évesen megépített egy második világháborús amerikai harci repülőgép replikát, ami olyan jól sikerült, hogy el tudta adni egy gyűjtőnek 20.000 dollárért.

 

A repülő csészealj

Granger mindig is nagy figyelemmel kísérte a nem szokványos dolgokat. Gyakran álmodozott arról, hogy egy napon majd csészealjat épít, ugyanis mindig lázba hozta a kérdés, vajon hogyan, milyen elv alapján működnek ezek a földönkívüli szerkezetek.

grange-taylor-cseszealj

Elkezdett kutakodni a témában, elméleteket állított fel arra vonatkozóan, vajon milyen meghajtásúak lehetnek ezek a járművek. Inspiráció gyanánt két parabola antenna tányérját fordította egymásba, majd forrasztotta őket össze.

Később egy sokkal nagyobb változatot is épített belőle, melyet berendezett, és időnként itt aludt, elvonulva a külvilágtól.

Ekkor tájt kezdték el azt beszélni róla, hogy az idegenek – vagy ő az idegenekkel – felvették vele a kapcsolatot, hogy elmagyarázzák neki, hogyan is működik a technológiájuk.

Az idegenek állítólag körbevezették űrhajójukon, és részletesen bemutattak neki mindent működés közben.

haromszog-alaku-ufo

Ezután Taylor már képes volt papírra vetni azt a térhajtómű tervet, mely az idegenek csészealjainak meghajtási alapját szolgálja. Hogy valaha sikerült-e megépítenie, arról nem tudni semmit, mert ami nem sokkal ezután történt, az maga a rejtély.

Nyomtalanul eltűnt

1980 egyik éjjelén aztán Granger nyomtalanul eltűnt, mintha a föld nyelte volna el. Soha többé nem látta senki, mintha nem is létezett volna.

Bár nyomozás is indult az eltűnésének az ügyében, a hatóságok semmilyen nyomot vagy szálat nem találtak, amin elindulhattak volna.

Granger csupán egy cetlit hagyott hátra maga után, melyben azt ecsetelte, hogy

egy 42 hónapos csillagközi űrutazásra indul a végtelen világűrbe egy idegenek által épített űrhajó fedélzetén, és hamarosan visszatér hozzájuk.

granger-taylor-uzeneteGranger azonban 42 hónap után sem tért haza, és többé nem látták viszont szülei. Mindenki csak találgat azóta is, hogy mi történt vele.

A szkeptikusok nem tartották valószínűnek az idegenekkel kapcsolatos teóriát, inkább azt vallották, hogy Granger megőrülhetett, és valahol véget vethetett az életének, míg mások úgy sejtik elrabolták és meggyilkolták, az idegenekkel kapcsolatos történetet pedig maga a gyilkos találta ki, mint ahogy a Grangernek tulajdonított cetlit is ő írta.

 

Rejtélyes szálak

A gyilkosság teóriát azonban hamar elvetették, mivel az írásszakértők szerint valóban Granger írta a levelet. Persze még mindig ott a gyanú, hogy kényszeríthették, de akadtak más olyan aspektusai az ügynek, melyek egy teljesen más elképzelést támasztottak alá.

A hátrahagyott csészealj alakú kis kuckó környékén számtalan motort, és egyéb alkatrészt találtak a nyomozók, valamint állítólag itt találták meg azokat az iratokat és tervrajzokat is, melyek a térhajtómű építéséhez kellettek.

repulo-cseszealj-konyvekEzeket a dokumentumokat később elsüllyesztették a fiók legmélyére, és azóta sem kerültek újra elő. Sőt, talán el is tüntették ezeket a bizonyítékokat, hiszen egy ilyen technológia terve még véletlen sem szabad, hogy kikerüljön az átlagemberek közé.

Hogy valaha sikerült-e ténylegesen megépíteni a csészealjat működtető térhajtóművet Grangernek azt nem tudni, de valószínűsíthető, hogy nem, vagy ha igen, akkor ezeket az alkatrészeket az amerikai kormány titokban lefoglalta, és megsemmisítette.

Elvileg semmi nem haladhat gyorsabban a fénynél, ami kizárja a fénysebesség feletti űrutazás lehetőségét, van azonban egy kiskapu Einstein általános relativitás elméletében. Nem az űrhajónak kell mozognia, hanem a körülötte levő térnek. Éppen ez a térhajtómű lényegi gondolata.


repulo-cseszealj-hangarban Állítólag több hasonló csészealjat épített a kormány titkos programok keretében, melyeket azóta elzárt hangárakban őriznek.[/caption]

Felvetődött ugyanis, hogy a kormány rabolta el, vagy tette el láb alól Grangert, mert az rájött, hogy ezek a csészealjak hogyan működnek.

Ezt a titkos kormány nem engedhette meg, mert Roswell óta csak ők tudtak arról, hogy hogyan működik az idegen technológia, így tudott Amerika hatalmas technológiai fölényt szerezni magának a világháború után.

idegen-urhajok

Más elképzelések szerint Granger tényleg egy idegenek által előkészített csillagköz utazásra indult. Ez esetben lehet, hogy baleset történt, vagy az idegenek eltévedtek az űr sötétjében. Könnyen meglehet az is, hogy az űrhajóval olyan téridőben közlekedtek, ahol az idő máshogy telik, mint a jelenlegi világunkban. Ez megmagyarázná azt, hogy miért nem került elő 42 hónap elteltével.

A Ganger számára a csillagközi űrutazás ideje alatt eltelt év több millió évnek felel meg itt a Földön.

Vagyis mire Granger Taylor visszatér majd a Földre, könnyen lehet, hogy az emberi faj már kipusztul, vagy elhagyja a planétát. Sőt, az sem kizárt, hogy Granger és idegen társai az emberiség leendő planétája felé tartanak…

rejtély rejtélyek megmagyarázhatatlan ufó ufók idegen idegenek bűnügy


Megtekintések száma: 14013





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet