​Gulyás Gergely: A 3. hullám csúcsának közelében vagyunk

2021. március 18., csütörtök




Fontos dolgokról esett szó!

A romák körében nagyobb az oltás elutasítottsága

Gulyás Gergely kérdésre válaszolva elismerte, hogy a romák körében vélhetően magasabb az oltás elutasítottsága és növelni kellene a regisztráltak számát. Viszont fontosnak tartotta kiemelni, hogy körükben is növelni kellene a beoltottak számát.

Volt probléma itthon az AstraZenecával?

Halált okozó mellékhatásról nem tud Gulyás. Megvárják az Európai Gyógyszerügynökség délutáni álláspontját a vakcináról, de például a WHO továbbra is ajánlja oltásra az AstraZenecát.

Áder is kínai vakcinát kapott

A miniszter közölte, hogy Áder Jánost és Orbán Viktort is kínai vakcinával oltották be, Gulyás az oroszból kapott.

Kötelező lehet-e idővel az FFP2-es maszk?

A kormány csak a maszkviselést tette kötelezővé, viszont azt nem írta elő, hogy az milyen típusú maszk legyen. Kötelező FFP2-es maszk viselésével kapcsolatos kormánydöntés előkészítése fel sem merült.

Májusra, júniusra elérhető a lakosság átoltottsága

A kínaiak előbb teljesítenek, az oroszok márciusban behozzák a februári lemaradást, az AstraZeneca a WHO szerint megbízható vakcina – mondja Gulyás. A miniszter szeretné eloszlatni azt a félreértést, hogy ne oltanának el minden olyan ellenőrzött vakcinát egy héten belül, ami beérkezett. Két esetben van kivétel: az egyik, ha a biztonsági ellenőrzés még nem ért véget, ez néhány napot vesz igénybe, a másik, hogy szigorú szabályok vannak arra, hogy hány napon belül kell a második dózist beadni, ezért azt félre kell tenni. A kormány úgy számol, hogy júniusig vagy akár már májusban is elérhető a teljes átoltottság.

Orbán Viktor péntek reggel jelentheti be a várható döntéseket

Péntek reggel ülésezik az operatív törzs, amelynek munkájába bekapcsolódik a kormányfő, aki ezt követően a Kossuth rádióban beszél majd a várható újabb intézkedésekről.


Megtekintések száma: 3018





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet