Gúnyolódni kezdett Trump Kim Dzsongunnal: óriási baj lehet belőle!

2017. október 2., hétfő
Donalt Trump nem semmi kijelentést tett. Igazi sértést Kim Dzsongunra nézve, akit elképesztő szavakkal illetett.

Ez azért nem szőrszálhasogatás, mert egy olyan embert gúnyolni, aki így is talán csak egy hajszálra van attól, hogy atomot lőjön a Földre, igen átgondolatlan.

Trump már egy ideje időpocsékolásnak tartja az Észak-Koreával való egyezkedést.

Azt nyilatkozta, hogy szólt a külügyminiszternek, Rex Tillersonnak, hogy ne vesztegesse idejét diplomáciai tárgyalásokra Észak-Koreával.

"Megmondtam Rex Tillersonnak, a mi csodálatos külügyminiszterünknek, hogy csak az idejét vesztegeti, ha megpróbál tárgyalni a Kicsiny Rakéta Emberrel" - írta mikroblogján az amerikai elnök Kim Dzsong Un észak-koreai vezetőre utalva, majd hozzátette: "takarékoskodj az energiáddal, Rex, meg fogjuk tenni, amit meg kell tennünk!".

A diplomáciával szerette volna enyhíteni az Észak-Korea és Amerika közti feszültséget, de ez szemmel láthatóan nem működik.

"Ha Észak-Korea leállna a rakéta-felbocsátásokkal, az jelentősen enyhítené a dolgokat".

Az amerikaiak és az amerikai diplomaták körében hatalmas port kavart Trump Kim Dzsongunra tett kijelentése. Ilyet ugyanis nem szoktak, és nem is illik mondani.

Egyesek azt állítják, hogy félő, hogy Trump szándékosan egy atomháborúba akarja sodorni a világot.

Egy olyan embert hergelni ugyanis, aki elég őrült az atomtöltetek kilövésére, óriási felelőtlenség. 

Jelenleg ugyanis igen komoly mértékben nő a feszültség, egyes elemzők kihozták azon adatokat, melyek szerint jelenleg 10% egy esetleges harmadik világháború kirobbanásának, ez az arány pedig ahhoz képest igen magas.

Ráadásul Nagy-Britannia elemzői szerint ez a szám egyre nagyobb értéket üthet meg ahogy telik az idő, így lassan elkerülhetetlen lesz egy háborús konfliktus.

OSZD MEG másokkal is!

érdekes érdekesség politika harmadik világháború észak-korea atomháború


Megtekintések száma: 76006

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet