Gyíkszerű élőlény mászott rá a Curiosity Mars járóra?

2017. március 23., csütörtök
A NASA által közzétett fotón felbukkant valami, amit nagyon sokan élőlénynek vélnek.

A NASA által közzétett felvételen valami elképesztő dolog látható sokak szerint. Egy olyan dolog, ami alapvetően nem is létezhetne, nem élhetne meg a marsi környezetben. Vagy mégis?

Miről is van szó? A NASA-hoz a Marson missziót teljesítő Curiosity rovertől érkezett egy kép, melyet később közzétettek.

Ezen a képen azonban valami olyan dolog látható, mai kísértetiesen hasonlít egy élőlényre, méghozzá egy gyíkra.

Vajon tényleg az látható a képen, ami? Az élet legelső komoly, és letagadhatatlan jele? Mi van, ha valóban egy gyíkszerű élőlény mászott fel a marsjáróra?

Elképesztő, egyben igen megdöbbentő lenne a feltételezés, miszerint ilyenek élhetnek a kietlen marsi homokban, a még élettelenebbnek ható sziklás vidék kellős közepén.

A jelek szerint mégis látható valami a rover egyik külső részén. Sokan még a picike lábait is kivették a képről. A szkeptikusok természetesen mást gondolnak a dologról.

Szerintük az egész csak egyfajta optikai illúzió, egy érzékcsalódás, és a képen látható valami valójában nem a roveren helyezkedik el, hanem a háttérben, és csak úgy tűnik, mintha rajta mászna egy lény.

Scott C. Waring ufó kutató szerint valójában egy élőlény látható rajta, bármennyire is próbálják ésszerű magyarázattal alátámasztani a szkeptikusok a földhözragadt állításaikat.

Szerinte a felvételen látható lény nagyon hasonlít egy a Földön korábban élt, mára már kihalt apró dinoszauruszfajtára.

Ha ez így van, akkor a Marson ősi élővilág található, vagyis a dinoszauruszokhoz hasonló élőlények boríthatják, mert talán ezek maradtak fenn, amikor a Mars atmoszférája megsemmisült.

A szkeptikusok táborából azonban Scott Brando azt mondja, hogy semmit nem látott a képen többszöri megnézésre sem, csak követ, más még több követ.

Szerinte a fantázia szülötte az a lény, amit nagyon sokan belelátnak a felvételbe.

Mások kapcsolatba hozzák ezt az ügyet azzal a korábbi, néhány évvel ezelőtti üggyel, amikor apró vízcseppek jelentek meg egy marsjáró lábán. Mint ahogyan abban az esetben is, talán a mostani esetben is bizonyítva lesz a dolog, és minden tisztázódik.

Korábban egyébként már láttak hasonló, élőnek tűnő dolgokat a Curiosity körül. Egy ízben egy különös, nyákszerű valami tapadt annak felületére, melyről sokáig nem tudták megállapítani, hogy mi lehet.

Egész pontosan a rover kerekén látták, de a NASA mindent tagadott, így azóta sem derült ki, hogy mi lehetett.

Talán valami ősi szennyeződés, esetleg valami olyan anyag, amivel eddig nem találkoztak. De az is lehet, hogy tényleg egy idegen biológiailag élő organizmus?

ufó ufók idegen idegenek összeesküvés


Megtekintések száma: 216469

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet