Gyilkos kór szabadulhat rá a világra Indiából? Agykárosító vírus terjed vészes ütemben!

2018. június 1., péntek




Eddig 13 ember halt meg miatta, ketten pedig kezelés alatt állnak, miközben az indiai egészségügyi szolgálat kutatja a lehetséges gyógymódot!

Nagyon vészjósló intelem, hogy az újabban Indiában drasztikus mértékben terjedő vírus szerepel A WHO Egészségügyi Szervezet víruslistáján.

Ez a lista azokat a kórokozókat foglalja össze, amik a jövőben potenciálisan képesek lesznek világjárványt okozni.

A WHO listáján az alábbi betegségek szerepelnek:

  • krími-kongói vérzéses láz (CCHF)
  • Ebola- és Marburg vírus betegség
  • Lassa-láz
  • Közel-keleti légúti koronavírus (MERS-CoV) és súlyos akut légzőszervi szindróma (SARS)
  • Nipah-vírus
  • Rift-völgyi láz (RVV)
  • Zika
  • X-kór

A Nipah vírus egyelőre egy hatalmas nagy rejtély.

Azt tudják, hogy honnan, India melyik tartományából támad, azt is, hogy testnedvek útján terjed, az agyat támadja meg, és hogy halálos.

Ellenszere egyelőre még nincs, de gőzerővel keresik a védőoltást a vírus ellen. Amiről egyelőre azt sem tudni, hogyan alakult ki.

A vírus epicentrumának számító tartományban rengeteg mintát gyűjtöttek be állatokból, de nemcsak a háziállatokból (pl setrés, szarvamarha), hanem az ember közelében élő vadállatokból is (pl. denevér), ám a vizsgálat eredménytelenül zárult, pontosabban arra az eredményre jutottak, hogy az állatok nem fertőzöttek, nekik semmi közük a vírushoz.

Ezért most a növényeket kezdték el vizsgálat alá vetni, a dolog most ott tart, hogy a zöldségekből és gyümölcsökből kinyert mintákat tesztelik.

Közben pedig már a szomszédos tartományokban is van pár gyanús megbetegedés, ami a Nipah vírusra emlékeztető tüneteket mutat, de még ezeket is vizsgálják.

Eddig 13-an haltak meg a rejtélyes vírustól és jelen pillanatban 2 ember fekszik kórházban, akit biztosan ezzel a betegséggel kezelnek.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány egészség betegségek vírusok világjárvány


Megtekintések száma: 19463





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet