Gyógyszerek tették tönkre egy nő életét: 25 éven át tartották fogva elméjét, mérgezték szervezetét!

2018. szeptember 3., hétfő




A gyógyszeripar működésének brutális hatása, mint cseppen a tenger, benne van ebben az esetben!

Nicki Hari 18 évesen szokott rá a fájdalomcsillapítókra, amiket az orvosai tanácsára kezdett szedni. 25 évvel és egy majdnem tönkretett élettel a háta mögött most felszólalt az orvosok által felírt gyógyszerek végzetes következményei ellen.

A nő függősége 18 évesen kezdődött egy térdműtét után, amire az orvosai kodein-alapú fájdalomcsillapítót írtak fel. Pár héttel később már nem volt megállás: Nicki teljesen ráfüggött a gyógyszerek okozta kellemes, bódult érzésre.

"Olyan drogok tették tönkre az életemet, amit orvosok írtak fel nekem, nem pedig olyanok, amikhez illegálisan jutottam hozzá" - meséli a családanya. A környezete sokáig semmit nem észlelt: két gyerekkel a háta mögött Nicki sokszor tűnt fáradtnak és kialvatlannak. Pedig a folyamatos fáradtság mögött a gyógyszerfüggőség állt.

"Olyan voltam, akár egy zombi - hazamentem, főztem és leültem a tévé elé, teljesen leszedálva. Semmi életem nem volt."

Az egykori ápolónő életét 25 éven át a gyógyszerek határozták meg. Mindössze akkor állt le velük, amikor terhes lett, de akkor is szenvedett az elvonási tünetektől.

"A megfázás-szerű tünetek mellett lelkileg is nagyon megviselt az elvonás. Folyamatosan feszült voltam, hangulatingadozásaim voltak, alig bírtam aludni és sokszor még a férjemre is rátámadtam, de mindenki azt hitte, csak a terhesség miatt viselkedem így."

De Nicki még ezek után sem állt le, amint megszületett a gyereke, visszatért a kodeinhez. A függősége már komoly bajokat okozott a magánéletében is: a munkáját nem tudta rendesen elvégezni, ezért csak részmunkaidőt tudott vállalni, a hétvégéit pedig folyamatosan ágyban töltötte.

A házassága teljesen tönkrement, őt mégis csak a függősége irányította. Mivel attól tartott, hogy több fájdalomcsillapítót már nem írnak fel neki, kétségbeesésében újabb műtéteknek vetette alá magát - amiket később újabb gyógyszeradag követett.

Végül barát segítségével tudott talpraállni, akik, miután látták, hogy nagy a baj, elrángatták egy pszichiáterhez. Később itt szembesült Nicki azzal, hogy súlyos drogfüggő.

"Nagy nehezen beadtam a derekamat és elmentem rehabra. Ez volt a legjobb döntés, amit életemben hoztam."

Mára végre hálás, hogy egyenesbe jött az élete, de nem felejtette el, min ment át. Nicki életében a legfontosabb, hogy mindenkit figyelmeztessen, milyen veszélyei lehetnek a túlzott gyógyszerfogyasztásnak.

"Soha nem gondoltam volna magamról, hogy én is drogfüggő lehetek. Egy-két fájdalomcsillapító még ártalmatlannak tűnhet, de a végén komoly függőségspirálba lehet kerülni. 

OSZD MEG másokkal is!

egészség életmód gyógyszerlobbi gyógyszeripar


Megtekintések száma: 38765





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet