​Győrfi Pál elmondta, hogyan lehet idén nyaralni

2021. május 6., csütörtök
Az Országos Mentőszolgálat szóvivője a Magyar Turisztikai Ügynökség videójában foglalta össze, hogy mi mindenre kell odafigyelni az új, négymillió beoltott utáni rendelkezések fényében.

Győrfi Pál emlékeztettet arra, hogy a védettséghez kötött jogok csak a védettségi igazolvány bemutatásával gyakorolhatóak, ezért a vendéglátóhelyekre, szállodákba való érkezésekor azt fel kell mutatni a személyzetnek. A dolgozók az illető személyazonosságát is ellenőrizhetik.

A VÉDETTSÉGI IGAZOLVÁNY OLTÁSI IGAZOLVÁNNYAL VAGY ZÁRÓJELENTÉSSEL NEM HELYETTESÍTHETŐ, HAMISÍTÁSA ÉS JOGOSULATLAN FELHASZNÁLÁSA PEDIG BÜNTETENDŐ CSELEKMÉNY – FIGYELMEZTETETT.

Aki még nem kapta meg az igazolványát, de jogosult rá, az online a magyarorszag.hu oldalon, a kormányablakokban, vagy a [email protected] oldalán jelezheti ezt.

A vendéglátóhelyeken azon, akik nem rendelkeznek védettségivel, a helyiségek kertjében vagy teraszán maszk nélkül tartózkodhatnak. A védettséget igazoló vendégek az épületekben is tartózkodhatnak, és a fogyasztás alatt ők sem kötelezőek maszkot viselni.

Az igazolvány nélküli vendégek csak maszkkal, illetve vásárlás és fizetés, vagy a mellékhelyiség használata végett mehetnek be a vendéglátóhelyre. Ezeket a szabályozásokat viszont nem kell alkalmazni a munkahelyeken, szálláshelyeken, illetve oktatási vagy egészségügyi intézményben található vendéglátóhelyekre, ha csak azokat szolgálják ki, akik jogosultak ott tartózkodni – mondta a szóvivő.

Győrfi Pál arra is felhívta a figyelmet, hogy a szálláshelyeken csak a védettségivel rendelkezőket, a felügyeletük alatt álló kiskorúakat, vagy üzleti, gazdasági célból érkező személyeket lehet fogadni. A szálláshelyeken a vendég nem köteles maszkot viselni.

A szabadidős létesemények látogatása szintén csak a védettek és a felügyeletükben álló kiskorúak számára engedélyezett.

ZENÉS-TÁNCOS RENDEZVÉNYT VISZONT TOVÁBBRA IS TILOS SZERVEZNI, BELEÉRTVE A LAKODALMAKAT IS – FIGYELMEZTETETT.

Családi- és magánrendezvényt – az esküvőket is beleértve – akkor lehet szervezni, ha a résztvevők létszáma nem haladja meg a tíz főt. Sportrendezvényeken, kulturális eseményeken maximum este 11 óráig tartózkodhatnak a védettek. 


Megtekintések száma: 4213

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet