​Gyurcsány eltakarította Márki-Zayt, már nyíltan hirdeti, ő a főnök a baloldalon

2022. február 22., kedd




A 2022-es kampány "megint arról szól, hogy itt a Feri" - így jellemezte Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője azt a helyzetet, hogy mára a baloldalon mindenben Gyurcsány Ferenc bukott kormányfő dönt. Gyurcsány ugyanis ezzel a jelszóval - "Itt a Feri" - indult kampányolni. Márki-Zay Péter annyira vállalhatatlan lett a baloldalon, hogy a bukott miniszterelnök már nem is próbálja azt a látszatot kelteni, hogy a háttérbe vonul, ő tartotta a baloldalon az első országértékelőt, ő jelentette ki, hogy felkészültek a választásra, és sorra rendeli milliárdos szemlőhegyi luxusvillájába a baloldali politikusokat, ott közölte azt is, ki indulhat a választáson.

"Itt a Feri" címmel kezdett kampányolásba Gyurcsány Ferenc. Ez azt jelenti, hogy a baloldal vezére már teljesen vállalhatatlannak tartja Márki-Zay Pétert, és újra nyíltan hirdeti, ő a főnök a baloldalon, Márki-Zay csak egy utánzat. Érdekes, hogy ez egyértelműen megerősíti azokat a plakátokat és videókat, amelyek Márki-Zay-t találóan és pontosan "Mini Ferinek" nevezik.

Ahogy Kocsis Máté mondta hétfőn a parlamentben: a 2022-es kampány "megint arról szól, hogy itt a Feri". Ezt a helyzetet egy "aluljárós piacos játékhoz" hasonlította, amelyben mindegy, melyik pártra mutatnak rá, "mindegyik alatt Feri van". A baloldalon - Márki-Zay önmagukat leleplező szavaira utalva - hozzátette: "a kommunisták és fasiszták nagy egyetértésben" megpróbálják visszasegíteni Gyurcsány Ferencet a hatalomba.

A Fidesz frakcióvezetője hangsúlyozta:

2002 és 2010 között a kormány elvett az emberektől mindent, amit lehetett, és eladósította az országot, míg a mostani kabinet visszaadta a 13. havi nyugdíjat, emelte a béreket, a gyermeket nevelő családok pedig egyévnyi személyi jövedelemadót visszakapnak.

"Ez az, amit kommunista és fasiszta nem csinál" - fogalmazott.

Szerinte a magyaroknak nagyon egyszerű helyzete lesz április 3-án:

el kell dönteniük, hogy a mostani, Orbán Viktor vezette, családokat támogató, Magyarország határait megvédő, adókat és rezsit csökkentő, az emberek mindennapjait segítő kormány mellett előre mennek, vagy hátrafelé Gyurcsány Ferenccel.

Világos, hogy Gyurcsány irányít

És az is nagyon világos, hogy egy nagyobb pártnak nagyobb felelőssége van. Nagyobb felelősség abban, hogy ez a kormányzás működjön, nagyon világos felelőssége van abban, hogy olyan programmal álljunk elő, amely program ezt a hazát felemeli. Mi ezt a felelősséget gyakoroljuk

- tette egyértelművé a DK baloldalon betöltött szerepét Gyurcsány Ferenc még február 11-i országértékelő beszédében. Azzal, hogy Gyurcsány lényegesen korábban állt a nyilvánosság elé, mint Márki-Zay Péter az országértékelőjével, megint világos lett, hogy mindenben a DK elnöke dönt a baloldalon. Itt jelentette be azt is, hogy szerinte a baloldal kész a kormányzásra.


Megtekintések száma: 3066





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet