​Gyurcsány Ferenc utasítására a baloldal nekirontott Márki-Zay Péternek

2022. április 10., vasárnap




A baloldal történelmi vereségét követően megint világos lett mindenki előtt, hogy továbbra is Gyurcsány Ferenc a baloldal vezére, mindenki tőle fél. 

Még vasárnap Gyurcsány vezényszavára estek neki Márki-Zay Péter bukott listavezetőnek, és őt okolták egy személyben a vereségért.

Márki-Zay megpróbált válaszolni, de mivel ő is fél a bukott miniszterelnöktől, ez meglehetősen erőtlenre sikerült. A DK elnöke egyébként arra is utasítást adott, hogy az összefogásnak maradnia kell - pedig ez csak neki használ, az egész baloldalnak árt.

A baloldal történelmi veresége után megint egyértelműen kiderült, Gyurcsány Ferenc a vezérük, és mindenki hozzá képest határozza meg magát. Gyakorlatilag Gyurcsány vezényszavára ugrott rá a teljes baloldal Márki-Zay Péterre, és őt okolták a vereségért. A DK vezére rögtön a választás estéjén kijelentette:

kapitány nem attól lesz valaki, hogy megválasztják, kapitány attól lesz valaki, ha biztonsággal, biztonságos úton, biztonságos kikötő felé vezeti a hajót. Aki a hajót viharba vezeti, aki nem éri el a kikötőt, aki nem ér oda a kívánt célhoz, az lehet, hogy ott állt a kormánynál, lehet, hogy döntött, de végül azok, akik rábízták a hajó sorsát, még azt gondolják, hogy talán nem ez a legjobb kapitány. Azt hiszem, hogy igazuk van.

Majd hozzátette: "közös hajónknak tovább kell mennie". Ezzel pedig azt üzente a többi baloldali pártnak, hogy ő marad a vezér. Pedig az összefogásba belebukott a teljes ellenzék, egyedül Gyurcsány és a DK járt vele jól. 2018-ban még majdnem kiestek a parlamentből, most pedig már a baloldal legnagyobb pártját adják.

Gyurcsány utasítására esett neki Márki-Zaynak Jakab Péter, a Jobbik elnöke is.

Épp eleget mostam a miniszterelnök-jelölt úr szennyesét, ebből nekem most már elég volt!

– kelt ki magából Jakab, aki azt is mondta, a kampány alatt sokszor beszélt Márki-Zay Péterrel, és nem rejtette véka alá, hogy vannak gondjai vele, például nem kellett volna mindig kétórás élő bejelentkezéseket csinálnia. Jakab azzal érvelt még, hogy amikor ő a kampány alatt járta az országot, neki nem a Fidesz tetteit kellett magyaráznia, hanem Márki-Zay szavait, mondatait. Jakab szerint Márki-Zay ellenzéki előnyből fél év alatt brutális hátrányt csinált. 

A Jobbik elnöke csak arról nem beszélt, hogy hiába volt nekik a második legtöbb egyéni jelöltjük az ellenzéki összefogáson belül, egyetlen választókörzetet sem sikerült nyerniük, sőt, biztosra vett körzeteket vesztettek el.


Megtekintések száma: 28722





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet