​Gyurcsánynak meg Jakab Péternek le kellene mondania, de nem akarnak, ezért Márki-Zay a bűnbak

2022. április 5., kedd




A Fidesz-kormányt jó válságkezelőnek látták az emberek, nem akartak kísérletezni, és a sötétbe ugrani – mondta el Kiszelly Zoltán, a Századvég Alapítvány Politikai Elemzések Központjának igazgatója az Origónak adott interjúban. 

Kiszelly szerint Márki-Zay Péternek nincs válságkezelő tapasztalata, ráadásul élénk a 2010 előtti emlék arról, hogy a baloldal megszorításokat alkalmaz, amikor válság van. 

Hozzátette: ezzel szemben a Fidesz igazságos tehermegosztási válságkezelési kompetenciáit jobbnak értékelték a választók. Azt is kifejtette, hogy a Fidesz már a 2015-ös migrációs válság óta egy működő alternatívát kínál a mainstream globalista politikához képest, ami működik. 

Kiemelte, hogy a vereség után a baloldali pártelnököknek le kellett volna mondaniuk, mint annak idején Vona Gábornak, aki ezt megtette. 

Mivel nem akarnak lemondani, ezért Márki-Zay-t kezdik el hibáztatni, bűnbakot keresnek, és elterelik a figyelmet a saját felelősségükről. Kiszelly Zoltán leszögezte: nem a választási rendszer, vagy az általuk hangoztatott „diktatúra" a hibás, hanem a baloldal ajánlata.

Miért történelmi jelentőségű a Fidesz-KDNP vasárnapi győzelme, különösen úgy, hogy zsinórban negyedik alkalommal kapott kétharmados felhatalmazást az ötödik Orbán-kormány?

Leginkább emiatt, hiszen negyedik alkalommal következett ez be.

RÁADÁSUL A KORONAVÍRUS-JÁRVÁNY ÉS AZ OROSZ-UKRÁN HÁBORÚ KÖVETKEZMÉNYEI KÖZEPETTE IS ILYEN ERŐS FELHATALMAZÁST KAPOTT A KORMÁNY, ILLETVE FONTOS, HOGY A SZAVAZÓK KÉTHARMADOS ALKOTMÁNYOZÓ TÖBBSÉGGEL RUHÁZTÁK FEL A KORMÁNYT.

Mai tudásunk szerint megvan a kétharmados többség 135 mandátummal, de a napokban majd meglátjuk ez változik-e.


Megtekintések száma: 24252





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet