Gyűrődések lehetnek a téridő szövetén

2021. június 9., szerda




Lehetséges, hogy egyes ma még megmagyarázhatatlan anomáliákat a téridő különös fodrozódásai okozhatnak.

A fizika rejtélye

A fizikában már egyre kevésbé, de a kvantumfizikában már annál inkább előfordulnak érdekes anomáliák.

Gondoljunk csak többek között a NASA térhajtóművére, melyről a tudomány sokáig azt gondolta, hogy lehetetlen, míg le nem teszteltek egy működőképes prototípust.

Ma is úgy gondolja a tudomány, hogy lehetetlen ugyanis ellentmond a fizika törvényeinek, mégis működik, vagyis valahogyan mégis lehetséges.

A gravitáció rejtélyes torzulásai egyes égitestek körül, vagy az idő bizonyos szintű eltolódása, a fekete lyukak körüli tér és idő bizarr görbülete mind-mind megmagyarázható lehet a téridő gyűrődéseivel.

Általánosabb lehet a gyűrődés, mint gondoltuk

A téridő gyűrődések egyes friss kutatások szerint sokkal általánosabbak lehetnek a világegyetemben, mint gondoltuk.

A kvantum összefonódás is egyfajta anomália, melyek még nem sikerült megértenünk, csak annyit tudunk, hogy a részecskék egy rejtélyes hatás lévén kapcsolatban vannak egymással anélkül, hogy meglenne köztük a fizikai kapcsolat.

Vagyis míg A és B között óriási távolságok vannak, ha A-t vizsgáljuk, az B-re is azonnal, valós időben hatással van.

A kvantumok összefonódása az egész univerzumban elterjedt lehet, vagyis ezek a most még nem teljesen megértett anomáliák összefüggésben lehetnek a téridő gyűrődésével.

A dimenziók közötti utazás

Egyes tudósok és fizikus mérnökök szerint a téridő gyűrődései teszik lehetővé, hogy egyes pontok a térben sokkal közelebb kerüljenek egymáshoz, mint általában véve.

Vagyis hatalmas távolságokat lehet lecsalni egy űrhajóval, melynek meghajtása képes kihasználni ezeket a gyűrődéseket.

A NASA térhajtóműje is részben egy ilyen technológia, ám még messze ne tökéletes. Ha sikerülne tökéletesíteni, akkor az űrhajó gyakorlatilag képes lenne maga alá gyűrni a teret, anélkül hogy fizikailag megmozdulna.

Ezzel a technikával képesek lehetünk nulla energia ráfordítással – a meghajtást illetően – nagyon rövid idő alatt hatalmas távokat megtenni. A naprendszer külső peremét például akár napok alatt el tudnánk érni.

Ezzel legyőzhetővé válnak majd a csillagközi távolságok, és az emberiség előtt megnyílik majd az űr meghódításával járó út kezdete. Ha eljutunk erre a szintre, akkorra már minden bizonnyal sokkal több ismerettel fogunk rendelkezni a téridő gyűrődéseivel, és azok pontos hatásaival kapcsolatban.

rejtély rejtélyek kvantumfizika


Megtekintések száma: 86886





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet