Ha ellátogatsz Amerika legszennyezettebb városába, hátborzongató képek születnek!

2016. szeptember 29., csütörtök




A híres fotós, Seph Lawless vonzódik a különleges, riasztó, elhagyatott helyekhez, és rendszerint csodálatos képeket készít róluk. Így volt ez most is, amikoris Amerika legszennyezettebb városába látogatott el.

A Picher nevű városka, annak idején, mikor a bányászat virágozni kezdtet, remek jövő elé nézett. 1918-ban kezdett el fejlődni, és minden környékbéli úgy gondolta, hogy remek hely lesz a családalapításra. Tévedtek…

Ma Pichert Amerika legmérgezőbb városaként tartják számon.

Miután a vízszennyezés riasztó méreteket öltött, és már az iszap is életveszélyes lerakódásokat alkotott, a város vezetői úgy döntöttek, itt az ideje evakuálni a reményteli helyet.

A várost egyébként Oliver Picherről nevezték el, aki a Picher Lead Company vezetője volt abban az időben.

A város mérgezése és lassú hanyatlása az 1967-es évben kezdődött meg, amikor különösen veszélyes szennyezőanyagok, és mérgező víz került a környezetbe a feltárt tárnákból a föld alatt.

A szennyezés mértéke akkora méreteket öltött, hogy később a kormány is nagyon veszélyesnek ítélte az ott élést, ezért 2009-ben az embereket, a lakókat, ott élő családokat evakuálták, így a város kiürült, és egyfajta kísértet városként létezett az elmúlt évtizedekben.

Egyszerre hátborzongató és mégis csodálatos látványt nyújt az üressé vált város, mely egykoron rengeteg család jövőképe volt.

Az ódon, kopottas házak riasztóan fenyegető lidércekként telepednek rá az úttestre. Bele sem merünk gondolni, milyen lehet itt az élet az éj leszállta után.

érdekes hihetetlen érdekesség bizarr ijesztő különös helyek


Megtekintések száma: 82866





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet