Ha ez a gyilkológépekből álló technológia rossz kezekbe kerül, az emberiségnek befellegzett!

2017. november 16., csütörtök




Nem lehet őket megállítani, és mindent "felzabálnak".

Úgy tűnik, valami borzalmas fog elhatalmasodni a Földön, és az emberi civilizáción: az automatizált fegyverek. Ezek olyan önálló, parancsot teljesíteni képes robotok hada, melyek mesterséges intelligenciával és egy kollektív tudattal vannak felvértezve.

Már nincs messze az a jövő, ahol nanobotok tízezrei, vagy százezrei szóródnak szét egy terület felett, majd megsemmisítenek mindent, ami az útjukban áll, és ellenségesnek vélik.

Ilyen nanobotok, repülő drónhadsereg már napjainkban is léteznek és a hadsereg már élesben teszteli is őket különféle bevetéseken.

Ha megnézzük a videót, szinte bele fogunk borzongani, hogy ezek a nanorobot rajok akár öntudatra is képesek lesznek ébredni néhány év múlva.

Ez pedig óriási veszélyeket hordozhat magában...

Főleg, ha rossz kezekbe kerül...

Nem véletlen, hogy Elon Musk, és Bill Gates is azt szorgalmazzák, hogy a robotika és a mesterséges értelem kérdésköre és technológiája jogilag legyen szabályozva, mivel nemhogy nemzetbiztonsági kockázatot, de az egész világra nézve kockázatot jelenthet.

Ez egy olyan biztonsági rés, amit mindig fel kell vetni, és nagyon fontos, hogy az emberiség végig a helyén kezeljen, ha nem akarjuk azt, hogy átvegyék a fajunk feletti irányítást.

Komplett városokat lehetne kiirtani az irányított drónokkal.

Nem véletlen, hogy maga Putyin is rettentően fél attól, hogy az M.I. rossz kezekben összpontosul.

Az orosz vezető szerint egyébként aki uralja a mesterséges intelligenciát, az gyakorlatilag a világ hatalmi vezetője lehet a jövőben.

Putyin szerint az AI kolosszális lehetőségeket jelent, de veszélyeket is, amiket ma még nehéz megjósolni. De úgy látja, hogy aki ezt a területet uralja, az az egész világot uralhatja.

A kutatók egy része attól tart, a mesterséges intelligencia egyszer végzetesen túlnő az emberen, és akkor bekövetkezik az apokalipszis.

Mindez science-fiction, vagy valós veszélyt jelentenek az ápoló-, a felszolgálórobotok vagy az önjáró autó? A legtöbb szakértő szerint az aggodalmakat nem szabad lesöpörni az asztalról.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány technológia technika mesterséges intelligencia robotok kataklizma


Megtekintések száma: 60218





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet