Ha ez a pirula elterjed a világon, az alapjaiban változtatja meg az emberi gondolkodást, és a tehetséghez való viszonyunkat...

2018. április 20., péntek




Mindent forradalmasíthat.

Léteznek olyan dolgok, olyan nagy találmányok, amik lételemi szinten képesek megreformálni bizonyos dolgokat.

Ha ez a most bemutatott kapszula valaha valamikor a közkézen fog forogni, és fejlesztenek belőle egy rendszeresen szedhető, teljesen biztonságos változatot, ami piacképes, akkor mindennek vége.

Úgy kell ezt érteni, hogy nagy paradigmaváltás állna be minden iparban, de az oktatásban vagy a munkahelyeken is.

Sőt, az emberi fajra gyakorolt hatása is óriási lenne...

Egy bizonyos Peter Walter évek óta kutatja egy olyan lehetséges gyógyszer tudományos alapjait, mely azt tenné lehetővé, hogy az emberi agy teljesítményét akár megtriplázza.

Ez lényegében egy olyan gyógyszer lenne, mely okosítja az élőlényeket. Peter élete munkájának tekintette a projektet, míg nemrég sikerült neki elérnie igen komoly eredményeket.

Az egyik munkatársa eközben a folyamat közben bukkant rá egy olyan szupermolekulára, mely felkeltette később érdeklődésüket.

Különböző kísérleteket végeztek ezzel a molekulával, és döbbenetes eredményekre jutottak.

A kísérleti egere ugyanis sokkal okosabbak lettek a molekulától, mint azok a társaik, akik nem kaptak belőle.

Kísérleteikben a szokásos labirintusos tesztet végezték el az agytuningolt egereken. Az átlagos egereknek átlagosan több mint egy percre volt szükségük, hogy megtalálják a kijáratot, míg a spéci molekulával beinjekciózott társaik 16 másodperc alatt kitaláltak.

Gyakorlatilag létrehozták a Csúcshatás című filmben látott pirulát, mely a beszedőjét hirtelen képes megokosítani.

Forradalmi találmány lehet, hiszen így a vizsgákra való készülést, a tudást, mint olyat, és a tehetséget alapjaiban kellene újraértelmezni egy ilyen szer bevezetése után.

Ebből a gyógyszerből elég lesz egy pirulát bekapni, majd agykapacitásunk két-háromszorosával tudunk majd gondolkodni és cselekedni, mint a csúcshatás című filmben a főszereplő srác.

Ez nem a távoli jövő, hanem csak évek kérdése. Ha a gyógyszer fejlesztése jól alakul, akkor talán 5-10 év múlva a patikákban vényre felírt okosságot lehet majd vásárolni.

Félelmetes belegondolni.

Elgondolni is durva, mi történne, ha minden ember szendi kezdené a Földön, vagy ha csak a tudósaink, akkor az elkövetkező években milyen döbbenetes felfedezések tucatjait, százait eredményezné, és az emberiség alig néhány év alatt évszázadokkal emelné a technológiai és fejlettségi szintjét...

Hogy mikor kerül ki az "utcákra" azt még nem tudni, rengeteg kutatás és fejlesztés szükséges ahhoz, hogy ezt a stádiumot elérjék, de bizakodunk, hogy néhány éven belül újra hallunk a pirula felől.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány érdekes hihetetlen érdekesség egészség életmód otvostudomány


Megtekintések száma: 35092





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet