Ha ez igaz, fel kell készülnie mindenkinek a Földön!

2017. május 9., kedd




A tudósok szerint már 2014-ben elindult, és hamarosan eszkalálódhat egy folyamat, ami több száz évre veszélybe sodorhatja az emberiséget.

Egyre inkább olyan elméletek és felvetések keringenek a kutatók között, melyek komoly aggodalomra adnak okot.

Ha beigazolódik a sejtésük, akkor komoly és váratlan dolgokra kell felkészülnie a világ minden országának. Arról van szó ugyanis, hogy az utóbbi 1-2 évtizedben komoly folyamatok indultak meg világszerte: a Föld klímája folyamatosan változni kezdett.

És itt most nem csak arról van szó, hogy jóval melegebb lett, tehát megemelkedett az átlaghőmérséklet.

Hanem arról is, hogy mindemellett a Föld ionoszférája is kezdett átalakulni. Sokkal több az úgynevezett sztratoszférában bekövetkező kisülés, vagy mágneses vihar. Mindemellett paradox - tehát látszólag ellentmondásos - módon a globális felmelegedés egy kisebb jégkorszakot eszkalálhat a legújabb mérések és előrejelzések szerint.

A megemelkedő hőmérséklet ugyanis olyan drasztikus időjárási folyamatokat indíthat be, ami egyfajta természetes lehűlést hozhat: így védekezik a Föld az ellen, hogy túlmelegedjen.

Leáll majd a Golf-áramlat, ami végső soron újra csak azért fog felelni, hogy Európa, és más helyek nagymértékbe lehűljenek.

A klímakutatók elemzése szerint ráadásul ez az egész már el is kezdődött, és körülbelül 2014 óta tart.

Azt is elmondták, hogy ne lepjen meg senkit az, hogy folyamatosan melegrekordok dőlnek meg: ez csak egy ideig lesz így, míg le nem áll a Golf-áramlat a sok tengerbe jutó olvadékvíz miatt, ami felhígítja azt.

A tudósok rábukkantak egy olyan folyamatra, mely körülbelül 230 évenként természetesen is képes ilyet okozni, és okozott is a földtörténelmi múltban számtalan alkalommal.

Ezek a lehűlések általában a Föld hőmérsékletének kiegyenlítését szolgálják. A mostani viszont az emberi tevékenység általi hő növekedése miatt következhetett be ilyen hamar, és a becslések szerint 33-100 évig, vagy akár tovább is eltarthat.

Ez összefüggésben van a Nap működésével is, ugyanis bizonyos Napciklusokban a Nap nem úgy működik, mint máskor, és erősen csökken a Naptevékenység is.

Erre alaposan fel kell készülnie majd minden nemzetnek. Nem lesz egyszerű, ráadásul a mezőgazdaságot is veszélyeztetheti majd a hirtelen beköszöntő hideg és gyakori jégverés.

Hogy mikorra eszkalálódik a kis jégkorszak? A tudósok becslései szerint a 2030-as évekre legkésőbb... Így még van egy kis időnk felkészülni.

OSZD MEG másokkal is!

globális felmelegedés tudomány globális kataklizma kataklizma jégkorszak éghajlat


Megtekintések száma: 295988





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet