Ha ez igaz, fel kell készülnie mindenkinek a Földön!

2017. május 9., kedd
A tudósok szerint már 2014-ben elindult, és hamarosan eszkalálódhat egy folyamat, ami több száz évre veszélybe sodorhatja az emberiséget.

Egyre inkább olyan elméletek és felvetések keringenek a kutatók között, melyek komoly aggodalomra adnak okot.

Ha beigazolódik a sejtésük, akkor komoly és váratlan dolgokra kell felkészülnie a világ minden országának. Arról van szó ugyanis, hogy az utóbbi 1-2 évtizedben komoly folyamatok indultak meg világszerte: a Föld klímája folyamatosan változni kezdett.

És itt most nem csak arról van szó, hogy jóval melegebb lett, tehát megemelkedett az átlaghőmérséklet.

Hanem arról is, hogy mindemellett a Föld ionoszférája is kezdett átalakulni. Sokkal több az úgynevezett sztratoszférában bekövetkező kisülés, vagy mágneses vihar. Mindemellett paradox - tehát látszólag ellentmondásos - módon a globális felmelegedés egy kisebb jégkorszakot eszkalálhat a legújabb mérések és előrejelzések szerint.

A megemelkedő hőmérséklet ugyanis olyan drasztikus időjárási folyamatokat indíthat be, ami egyfajta természetes lehűlést hozhat: így védekezik a Föld az ellen, hogy túlmelegedjen.

Leáll majd a Golf-áramlat, ami végső soron újra csak azért fog felelni, hogy Európa, és más helyek nagymértékbe lehűljenek.A klímakutatók elemzése szerint ráadásul ez az egész már el is kezdődött, és körülbelül 2014 óta tart.

Azt is elmondták, hogy ne lepjen meg senkit az, hogy folyamatosan melegrekordok dőlnek meg: ez csak egy ideig lesz így, míg le nem áll a Golf-áramlat a sok tengerbe jutó olvadékvíz miatt, ami felhígítja azt.

A tudósok rábukkantak egy olyan folyamatra, mely körülbelül 230 évenként természetesen is képes ilyet okozni, és okozott is a földtörténelmi múltban számtalan alkalommal.

Ezek a lehűlések általában a Föld hőmérsékletének kiegyenlítését szolgálják. A mostani viszont az emberi tevékenység általi hő növekedése miatt következhetett be ilyen hamar, és a becslések szerint 33-100 évig, vagy akár tovább is eltarthat.

Ez összefüggésben van a Nap működésével is, ugyanis bizonyos Napciklusokban a Nap nem úgy működik, mint máskor, és erősen csökken a Naptevékenység is.

Erre alaposan fel kell készülnie majd minden nemzetnek. Nem lesz egyszerű, ráadásul a mezőgazdaságot is veszélyeztetheti majd a hirtelen beköszöntő hideg és gyakori jégverés.

Hogy mikorra eszkalálódik a kis jégkorszak? A tudósok becslései szerint a 2030-as évekre legkésőbb... Így még van egy kis időnk felkészülni.

OSZD MEG másokkal is!

globális felmelegedés tudomány globális kataklizma kataklizma jégkorszak éghajlat


Megtekintések száma: 289783

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet