Ha ezt a NASA megcsinálja, akkor az egy kozmikus mérföldkő lehet az emberiség és a vallás történetében!

2023. július 27., csütörtök




Létrehozhatják az emberiség templomát egy idegen világban!

Intergalaktikus templom jöhet létre a Holdon? Egy olyan mérföldkő, mely az egész emberiség számára fontos lehet?

A NASA azt tervezi, hogy az elkövetkező években akár meg is épülhet, és látványos, egyben magasztos mementója lesz az emberi interplanetáris fajjá való válásának.

A napvilágot látott információk szerint ez gyakorlatilag az emberiség temploma lesz.

Soha ezelőtt nem volt még példa arra, hogy egy vallás - bármelyik vallás - kijutott volna Földünkről, és elindult volna hódítani az űrben. Pedig gyakorlatilag ez fog megtörténni, ha a tervezetek szerint a Holdon majd megépítik az első intergalaktikus templomot.

Erre a hatalmas templomra jelenleg rengeteg különféle koncepció, elképzelés létezik. 

Az egyik ilyen szerint a templom méretei gigantikusak lesznek, hiszen ez lehet az emberiség első Földön kívüli vallási központja.

Egy hatalmas, kupola alakú építmény lesz majd, melyben szociális tevékenységeket lehet majd végezni, és lesz rajta egy hatalmas, teleszkóppal felszerelt nyílás, ahol a Földet mindig nyomon lehet rajta követni.

Ez a különleges vízió az ESA egyik szakemberétől érkezett, aki szerint a jövőben ezt a komplexumot a Holdon fogják megépíteni, méghozzá különleges, 3 dimenziós nyomtatási eljárással.

Azóta a NASA is társult, és a projektet közös erővel fogják megvalósítani a nem is túl távoli jövőben.

Az emberiség intergalaktikus templomának felépítésének egyik feltétele az, hogy előbb egy holdi bázist, létesítsenek, majd létrehozzák ezután az első Holdon lévő emberi várost.

Ez lesz egyúttal az első olyan városa a fajunknak, mely idegen égitesten jött létre... 

Még homályos az időpont, hiszen többek között ehhez lassan meg kell vetni majd a lábunkat a szomszédban, de a szakemberek bizakodók e tekintetben.

A becslések és számítások szerint alig 4-5 évtizeden belül meg fog épülni az első város illetve bázis, és ezt követi majd ennek a történelmi jelentőségű komplexumnak a felépítése is.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány hihetetlen nasa hold űrkutatás univerzum esa


Megtekintések száma: 31780





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet