Ha ezt megnézed, azonnal magával ragad Fokváros elképesztő hangulata

2017. január 9., hétfő




A világ, és Afrika legszebb helyeként számon tartott városa minden ember emlékezetébe örökre belopja magát, aki már járt ott. Most egy virtuális utazásra invitálunk a mesés Fokvárosba!

Fokváros a Dél-Afrikai köztársaság negyedik legnagyobb települése, és egyben Fokföld nyugati részének szélhelye.

A neve onnan ered, hogy a város nagyon közel fekszik a Jóreménység fokához, mely a világ egyik legszebb természeti csodája.

Rengeteg látnivaló várja az ide látogató turistákat, és tényleg azt lehet mondani róla, hogy bárki, aki itt egyszer megteszi az első lépteit, örökre emlékezni fog az itt átélt dolgokra. Van a helynek valami varázslatosan mesés hangulata.

Egyfajta leírhatatlan szabadságérzet, mely ilyenkor a hatalmába kerít mindenkit.

A híres Tábla-hegy egyszerűen lélegzetelállító látványt nyújt ahogyan nyáron a fennsíkról leáramlik a felhőréteg, mintha egy hatalmas paplan, vagy valamiféle terítő lenne.

Sokszor mondják is rá a helyiek, hogy "az istenek megterítettek".

A Tábla-hegyre rengeteg idő, és erőfeszítés kell, hogy megmásszák, de ha valaki hajlandó erejét és idejét rászánni, és képes megküzdeni a tériszonyával, röpke 4 óra alatt feljuthat.

Itt található a világ legmeredekebb kabinos felvonója is, szintén adrenalin őrülteknek.

Sokan nem tudják, de maga Fokváros nem egy túl nagy város annak ellenére, hogy mégis Dél-Afrika legnagyobbjai között van. Kicsiny, néhol kacskaringós utcák tarkítják, és angol stílusú épületek sorakoznak az utcákat szegélyezve.

Még gyalog is be lehet járni, nincsenek ténylegesen nagy távolságok az egyes helyek között.

Fokvárosnak van egy nyomorba döntött oldala is, de ide nem nagyon szerveznek turista utakat, csak ritkán, ugyanis úgy vannak vele, hogy nem illendő mások nyomorát megnézni, és megörökíteni.

Fokváros partjain azonban hatalmas a fényűzés. óriási, csillogó jachton hadserege sorakozik a nap által megvilágított, szikrázó szőnyegnek ható nyílt vízen.

Nem véletlen, hogy Fokvárost az élmények városának tartják sokan, ugyanis itt tényleg életre szóló élményekkel gazdagodhat az ember, amit soha nem feled el... 

érdekes érdekesség hihetetlen helyek gyönyörű helyek


Megtekintések száma: 28474





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet