Ha ezt megteszik, nincs megállás: betiltanák Svédországban az egyházi iskolákat!

2018. március 21., szerda
A keresztény Európa végnapjai. Vagy van még remény? Ébredezik a társadalom?

Most aztán tényleg nincs remény, ha ezt meglépik. Ez ugyanis a keresztény Európa teljes felszámolását jelentené - állítják az egyik oldalon.

Ha itt valaki nem avatkozik közbe, és ezt megvalósítják, akkor nincs remény, felborul a rend.

Alapvetően nem lenne baj az, ha a kultúrák eltérnek egymástól, de még az sem lenne probléma, ha más vallások kezdenek terjedni kontinensen.

Az azonban már nagy probléma, ha egyes vallások agresszívek, és kard által terjesztik, és másokat hitetlenként megbélyegezve az istenük nevében gyilkolnak.

Mindemellett az egy valódi és gyáva önfeladásról árulkodik, ha Európa egyes országai teljes mértékben megtagadják azt, ami korábban több ezer éven át a részük volt: a kereszténységet.

Németországban és Franciaországban számtalan a kereszténység elleni támadásként felfogható lépés történt az elmúlt években.

Svédországban azonban mintha ébredezni kezdene a kormányzat és a társadalom.

Nem tud mit kezdeni a svéd állam a muszlim iskolákban tapasztalható, nemek szerinti elkülönítéssel, ezért a szeptemberi választásokra is készülő szociáldemokrata kormány – a politikai korrektség jegyében – az ország összes egyházi iskolájának betiltását kezdeményezte.

Ezt ráadásul egy friss felmérés szerint a svédek 73 százaléka, köztük a bevándorlásellenes Svéd Demokraták szavazói­nak 95 százaléka is támogatja.

A közigazgatási tárcavezető, az iráni születésű Ardalan Shekarabi pedig azt mondta: „újra vallási elnyomást látok, mégpedig a svédországi iskolákban”. Ezzel a skandináv országban működő 11 muszlim iskolára gondolt.

Elfogadhattalannak tarzják azt, ami ezekben au iskolákban zajlik: megalázóan bánnak a lányokkal, nőkkel, külön iskolabuszban szállítják őket, és máshogy is bánnak velük.

Sőt, még tetsnevelés órát is külön-külön tartanak nekik.

Sokak szerint már elve az megkérdőjelezhető, hogy miért is engedték meg törvényileg, hogy ilyen iskolák létrejöjjenek, de a svédek többsége támogatja a kezdeményezést, hogy eltöröljék ezeket végre.

Izraelben is visszhangja volt a stockholmi kormány tervének. Ha az iskolák nem akarnak bezárni, akkor gyökeresen át kell alakítaniuk a tantervüket. – A lényeg az számunkra, hogy ne legyenek az iskolában felekezeti elemek.

Ez az egész ugyanis kétélű fegyver. Ugyanúgy vonatkozik 59 keresztény és 1 zsidó intézményre is, ezért az egész helyzet nem csak fekete és fehér.

A svéd véleményvezérek, a politikai elit és a média elhallgatja a migráció okozta problémákat. Eleve nem lett volna szabad, hogy idáig fajuljanak a dolgok.

Sokan azt róják fel, hogy most az egyházi iskoláknak kell vezekelnie a megszűnéssel azért, mert a muszlim iskolákban nem tisztelnek semmilyen emberi jogi törvényt.

Szerinted mi lenne a helyes lépés ebben?

OSZD MEG másokkal is!

érdekes európa politika menekültek bevándorlás botrány felháborító


Megtekintések száma: 87520

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet