Ha ezt megvalósítja Elon Musk, ahhoz az autósoknak is lesz egy-két szava!

2017. május 13., szombat
Sci-fibe illő újításon dolgoznak. Most közzétettek róla egy videót is. Egy biztos: az összes dugónak véget vethetne, miközben belezavarodik a szemed! érdemes végignézni a videót az első tesztről!

Elon Musk egyszerre mondható őrültnek, és zseninek. Cégei számtalan lyan gigaprojektben vannak jelen, ami forradalmasíthatja a jövő emberének hétköznapjait.

Gondoljunk csak a Tesla által gyártott elektromos autókra, vagy a SpaceX rakétákra, melyek az űrverseny vehetik fel a monopol helyzetért.

Most egy olyan dologról posztolt videót a Twitteren, mely valószínűleg mindenki tetszését el fogja nyerni, aki ült már hoszsú perceket, ne adj Isten órákat forgalmi dugókban.

Egyre több szakértő egyetértett már eddig is abban, hogy a sűrű forgalmú területekre kell valami megoldás, mert az állandó forgalmi dugók nagyban megbénítják a nagyvárosok közlekedését.

A The Boring Company néven létrehozott alvállalata a jövőben azzal fog foglalkozni, hogy egy alagútrendszert dolgozzon ki, mely minden helyszínre integrálható, s amivel tárgyakat, főleg járműveket lehet hihetetlen sebességgel vontatni, elkerülve a forgalmi dugókat.

A gondolat elsőre elég abszurdnak hat, de Elon Musk közzétett egy videót is, melyben a találmány és a technológia el van magyarázva. A Twitteren pedig egy másik videót is közzétett, egy már készülő alagútról a projekt keretében.

Az idei TED rendezvényén mutatta meg a projektet, és elmondta, hogy néhány éven belül találkozhatni fogunk a forgalmasabb nagyvárosokban - akár hazánkban is - ezzel a megoldással.

Feltehetően az egész arra megy ki, hogy egyfajta prémium szolgáltatás legyen azok számára, akik nem akarnak a forgalomra várni, és meg is tudják fizetni ezt a kiváltságot.

Te örülnél neki? Hasznát vennéd?

OSZD MEG másokkal is!

tudomány technika érdekes érdekeség elon musk tesla technoógia


Megtekintések száma: 217414

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet