​Ha jön a világvége 2020-ban, az december 21-én lesz

2020. december 2., szerda
Évszázadonként előforduló szaturnusz–jupiter együttállást lesz pont a napforduló éjszakáján. Mi csak annyit mondunk, hogy 2020 van, és Krisztus születését is egy ilyen együttállás előzte meg...

Semmitmondó kis hírben próbálja eltitkolni az MTI, amiről az egész elnökválasztásos-koronavírusos-mesekönyves hiszti próbálta elterelni a figyelmünket 2020-ban:

szuperritka szaturnusz–jupiter együttállás lesz pont december 21-én éjszaka.

És ha abból indulunk ki, hogy mik történtek eddig az évben, van okunk azt gondolni, hogy ismét történni fog valami váratlan.

Ahogy Kiss László, a Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont főigazgatója beszámolt róla az MTI-nek, ilyen együttállás nem volt a XVIII. század óta, és hasonló csillagászati jelenség legközelebb csak 2080-ban lesz.

Kiss László hozzátette: még a 200-250-szeres nagyítású távcsövekben is egy látómezőben lehet majd látni a Jupitert és négy legnagyobb holdját, valamint a Szaturnusz öt legfényesebb holdját és gyűrűjét.

A csillagász magyarázatként hozzáfűzte: az égi jelenség a Föld, a Jupiter és a Szaturnusz mozgásából és keringési idejéből adódik. 

A Jupiter 11 év alatt kerüli meg a Napot, a Szaturnusz pedig több mint három évtized alatt.

Ugyan Kiss László nem szólt róla, de oknyomozásunk kiderítette, hogy

a legutóbbi ilyen együttálláskor, karácsony előtt, nem más csillag fénylett az égen, mint amely a háromkirályokat a jászolhoz vezette.

OSZD MEG másokkal is!


Megtekintések száma: 19235

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet