Ha megtudod, mi a mekis sültkrumpli összetevője, lehet, hogy kétszer meggondolod, hogy egyél-e belőle!

2017. október 12., csütörtök




Igazi vegyianyag koktél!

A McDonald's régóta törekszik már arra, hogy bizonyos értelemben átlátható legyen minden terméke. vagyis a gyorséttermi ételektől egyre inkább elidegenedő fogyasztók számára egyértelmű legyen, mi miből készül, és melyik termék hány kalóriát tartalmaz.

A helyzet azonban az, hogy az összetevők ismertetése továbbra sem történik meg. Bár sok esetben fel vannak ezek sorolva, de nem tudni, hogyan is állítják elő őket.

Ez nem véletlen van így, mivel az igazság sokkalta durvább, mint azt a legvadabb fantáziánkban el tudnánk képzelni.

Arról van ugyanis szó, hogy többek között a mekis sültkrumpli, és úgy általánosságban véve a gyorséttermi sültkrumplik több vegyianyagot, stabilizátort tartalmaznak, mint krumplit...

A sült hasábburgonya összetevőiről írt leleplező cikk vírusként terjedt el az interneten.

Az alap két összetevő, a burgonya és az olaj helyett, a fogyasztók a szalmakrumpli 17 különféle összetevőjével találkozhatnak.

Mario Dupuis, a McCain Foods termelési igazgatója New Brunswickban elmondta hol mossák meg, pucolják és vágják fel a burgonyát, amiből aztán “eltávolítják a természetes cukrokat”. A cukor ugyanis különböző színűvé tenné azokat.

Éppen ezért először dextrózban áztatják őket, majd olyan összetevőket adagolnak hozzájuk, melyek a szürkülésüket gátolják.

Ezek ugye abszolút nincsenek benne a természetes, otthoni krumpliban. A legrosszabb az egészben az összetevők listája. Ahelyett, hogy a szokásos két összetevőt, burgonyát és az olajat használnák, megközelítőleg 17 adalékanyagot tesznek még a hasábburgonyához.

TIZENHETET!

És hogy pontosan mik? Annyit már elöljáróban leszögezünk, hogy az összetevők között több olyan is van, amiről ma már bebizonyosodott, hogy bizony erősen káros lehet az egészségre.

Összetevő lista:

Burgonya, repceolaj, hidrogénezett szójabab olaj, pórsáfrány olaj, természetes aroma (növényi forrás), dextróz, nátrium-pirofoszfát (szín fenntartása miatt ), citromsav (tartósítószer), dimetil-polisziloxán (habzásgátló szer) és a főtt növényi olaj (Canola olaj, kukorica olaj, szójabab olaj, a hidrogénezett szójabab olaj THBQ-val, citromsav és dimetil-polisziloxán) és só (szilikoaluminát, dextróz, a kálium-jodid).

A repceolaj, szójaolaj mint genetikailag módosított anyagok. A kémiailag hozzáadott tartósítókról pedig manapság vitatják, hogy lehet, hogy erősen rákkeltők.

Ne felejtsük ki belőle még a habzásgátlót, és a nátrium-pirofoszfátot, ami egy színezék. egyáltalán, minek kell a sültkrumpliba színezék? Már a kérdés feltevése is bizarr...

Aki ezek után is gusztust érez rá - mert tény, hogy ellenállhatatlan az ízük, mivel becsapják ezzel a vegyianyag koktéllal az érzékeinket - annak jó étvágyat hozzá!

MEGOSZTANI kötelező!

egészség életmód feltáró élelmiszeripar


Megtekintések száma: 334062





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet