Ha megtudod, mi is van pontosan a kínai zacskós tésztalevesekben, és mit tesz a gyomroddal, soha többé nem eszel ilyet!

2017. június 27., kedd
"A halál a belekben lakozik" - tartja az ősi bölcsesség. A kínai zacskós tésztaleves úgy viselkedik, mint a puskapor. Mindezt a gyomrodban teszi...

A zacskós leveseket már egyszer egy korábbi cikkünkben kitárgyaltuk. Azonban a zacskós leveseknek is van egy olyan változata, ami kifejezetten a kínai tésztaleveseket érinti, és azokat a porokból elkészíthető tésztaféléket, melyek főleg távol-keleti ízeket varázsolnak bögrénkbe, vagy tányérunkra.

Kevesen tudják, hogy ezek mennyire veszélyesek is tudnak lenni. És ami még borzasztóbb: a glutamát miatt nagyon hamar kialakulhat egy függés is a szervezetben, aminek következtében folyamatosan kívánni fogod a levest, újra és újra...

Ugyanis a nátrium-glutamát ízfokozótól lesz olyan érzésed, hogy szeretnél belőle enni később is.

Ezekre a levesekre tésztaételekre egy közös jellemző minden esetben ráillik: vízmentes állapotban olyan, mintha össze lenne fagyva, száraz és masszív az egész, egyáltalán nem kelti egészséges étel látszatát.

Azonban sok más rendkívül káros anyag is van benne, főleg a tésztájában. Ha már készítettél ilyet, bizonyára tudod, hogy a tészta 4-5 perc ázás után, kellemesre felpuhul.

Elgondolkodtál már azon, hogy ez mennyire természetellenes?

Lássuk csak, mi az a négy dolog, amit FELTÉTLENÜL TUDNOD KELL a tésztákról, amiket ezekbe a zacskós műveletekbe tesznek.

1. Nincs benne semmi tápanyag. Annak ellenére, hogy mennyire laktató, és milyen nagydarab jóformán nincs semmilyen tápanyag értéke. Ellenben 2.700 mg nátriumot tartalmaz egy ilyen csomag tészta.

2. Tartalmaz még ezen felül egy olyan tartósítószert, melyről sok szakember mondja napjainkban, hogy mérgező, ez pedig a TBHQ. Ez rengeteg más élelmiszerben is megtalálható tartósítószerként, és azt kell tudni róla, hogy a petróleum ipar egyik mellékterméke. Egyetlen gramm ebből képes fejfájást, hányingert és hányást, rosszullétet okozni.

3. Rengeteg benen a nátrium glutamát, ami ízfokozóként szabályszerűen ugyanazt éri el az agyadban és a szervezetedben, mint a drog: sóvárogni fogsz utána.

4. Egy statisztika kimutatta, hogy azoknál a nőknél, akik kétszer ettek egy héten rendszeresen ilyen tésztás levest, 68%-kal megemelkedett az emésztőrendszeri megbetegedések aránya.

És ha még mindez nem lett volna elég: Egy videó is előkerült arról, hogy több órával a gyomorba kerülést követően sem tudja a gyomorsavunk lebontani ezt a tésztát, ellentétben más, természetes forrásból származó táplálékokkal...

Megdöbbentő, hogy egyre több szakember állít igen súlyos vádakat a zacskós levesekkel szemben.

Egyes orvosok, belgyógyászok és táplálkozásszakértők szerint az ezekben a levesekben levő tészta felelős rengeteg gyermek vakbélgyulladásáért, és ehhez még hozzájön, hogy a hungarocell csomagolás miatt számos mérgező anyag jut a szervezetbe.

A legtöbb instant leves mono-nátrium-glutamáttal készül. Ha ezt a vegyi anyagot rendszeresen juttatjuk be a szervezetünkbe, akkor megnő az olyan betegségek kialakulásának kockázata, mint a rák vagy a migrén.

olyan erős függést alakíthat ki bennünk, mint a nikotin, ezért főleg kisgyerekek esetén vigyázzunk arra, hogy soha ne egyenek ilyen "ételeket.

Ezek után döntsd el, mit eszel. Tudatosan étkezel, vagy te leszel az, akit az élelmiszeripar termékei "megesznek"?

OSZD MEG másokkal is! 

egészség feltáró élelmiszeripar


Megtekintések száma: 145940

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet