Ha van ötleted a világ problémáira, 5 millió dollárt nyerhetsz!

2016. november 24., csütörtök
Egy svéd, de magyar származású milliomos a globális problémákat kezelni képes rendszer modelljének ötletért öt millió dolláros jutalmat ajánlott fel. Bárki előtt szabad az út, azonban van néhány feltétele!

Akarsz egy kis – na jó, nagyon sok – pénzt keresni azzal, hogy jól jár az agyad, és van kellően összetett megoldásod a világ globális problémáira? Akkor ez lehet a te időd!

A 86 éves Szombatfalvy László magyar származású svéd milliomos régóta gondolkodik olyan bonyolult rendszereken, melyek megoldást jelenthetnének a világ fő problémáira.

Azonban sem ő, sem az emberiség nem tudott megoldást nyújtani. gyakorlatilag az emberiség 10 éve egy helyben toporog, az idő pedig vészesen ketyeg.

Elmondása szerint ez azért van így, mert a ma problémáit a tegnap eszközeivel akarjuk megoldani, holott legalább mai gondolkodással kellene a jövő eszközeit megalkotni. A svéd milliomos, aki korábban a részvénypiacon szerezte vagyonának nagy részét, most 5 millió dollárt ajánlott fel annak, aki megoldást nyújt a világ problémáira.

A kockázatelemző idős úr, aki 2012-ben hozta létre a Global Challenges Foundationt - Globális Kihívások Alapítványa -, ötmillió dollárt ajánlott fel a legjobb ötletért, amely egy olyan új nemzetközi döntéshozatali rendszert teremt, amely képes kezelni a világ legégetőbb problémáit a mélyszegénységtől a nukleáris fegyverek terjedésén át a környezeti károkig.

"A mai kockázatok annyira veszélyesek és természetük annyira globális, hogy a jelenlegi nemzetközi rendszerek kifogytak a megoldásokból" - mondta Szombatfalvy.

Nem egyszerű a feladat, és bár nagyon egyszerűen hangzik, könnyen elérhető díjnak tűnik az 5 millió dollár, bele lehet gondolni, mennyire nagy kihívás. Eddig ugyanis senki sem talált megoldást, és egy olyan rendszert, mely képes lenne mindezeket kezelni.

A pályázatokat 2017 májusáig be lehet nyújtani , így bárki, aki elég merésznek érzi magát, és van egy jó, átfogó, és összetett rendszere, mely megoldaná a világban jelenleg is felmerülő problémákat, az ne habozzon.

Sok szakember világított már rá arra, hogy a korábban alapított ENSZ problémakezelő és megoldó mechanizmusa is már évek óta elavult, és valójában már egyáltalán nem működik hatékonyan.

Van azonban néhány apró feltétele is:

A kitalált ötletnek nem arra kell szolgálnia,hogy a globális problémákhoz, mint a klímaváltozás, háborúk és szegénység nyújtson kész megoldásokat, hanem arra, hogy "olyan modellt vagy mechanizmust dolgozzon ki, amely elvezethet a megoldásokhoz".

Feltehetőleg rengetegen fognak pályázni különféle világmegváltó ötletekkel, melyek közül egy komoly tudósokból és szakemberekből álló csapat fogja kiválasztani a győztest.

Van egy jó ötleted, amivel úgy érzed, mindent rendbe lehetne tenni a világon, és képes gyorsan, és egyszerűen kezelni a jelenlegi folyamatokat?

Azt ajánljuk, kezdd, el írni a pályázatod, és kidolgozni az ötleted, mert 5 millió dollárt érhet.

tudomány


Megtekintések száma: 77991

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet