Ha vannak élőlények a Trappist-1 rendszer bolygóin, így nézhetnek ki

2017. március 7., kedd




Elképesztő 3D illusztrációkon láthatod, milyenek lehetnek a Trappist 1b földönkívüli lényei.

Ha van élet a Trappist-1 rendszer bolygóin, így nézhetnek ki

A Nemrégiben felfedezett, és már egy igen jó ideje figyelt Trappist-1 csillagrendszerben több olyan bolygót is felfedeztek - egész pontosan hetet - ami Földszerű.

Ezek között pedig 3 helyezkedik el vörös csillagjától olyan távolságra, mely lakhatóvá teszi őket.

Azóta kiderült, hogy oxigén, és víz is lehet a légkörükben, így élet is megtelepedhetett rajta. Azóta a tudósok és különféle művészek is fantáziálnak arról, hogyan is épülhetnek fel az ott élő élőlények, és milyen formában lehetnek jelen a bolygókon.

Most olyan képeket láthatsz, melyek 3 dimenziós modellként mutatnak be néhány olyan lényt, ami a valóságban is létezhet azon bolygók egyikén, melyek a Trappist-1 rendszerben keringenek.

Egy igen átfogó kutatáson alapuló kísérletsorozat során jöttek létre ezek a képek, először a Sketchfabon publikálva.

Mivel a Trappist-1 rendszerben lévő nap egy vörös törpe, teljesen máshogy fejlődhetett ki az ebben a rendszerben jelenlévő élet.

Mint ahogyan az a képeken is látszik, az eltérő gravitáció, eltérő távolságok és környezet, valamint a csillag vöröses fénye mind-mind komoly hatással vannak arra az élővilágra, ami ott kialakult.

Ezen kreatúrák némelyike igen érdekes, és nem lepődnének meg a NASA szakemberei sem azon, ha valóban hasonló lényekre bukkannának egyszer.

Arra azonban még rengeteget kell várni, hogy láthassunk egyáltalán bármit is, akár évtizedekbe telhet ugyanis, míg sikerül megfigyelni az élet közvetlen jeleit ezeken a bolygókon.

tudomány élet más bolygókon


Megtekintések száma: 26583





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet