Háborúra készül Kína a tengeren: a harmadik világháborút robbanthatják ki?!

2018. október 31., szerda
"Kína nem akar kereskedelmi háborút folytatni az Egyesült Államokkal. Kína nem akar fegyveres konfliktust folytatni az Egyesült Államokkal. De ha az USA ténylegesen rákényszeríti ezeket a dolgokat Kínára, akkor a kínai nép teljes mértékben mobilizálódik a kínai kormány mögött," - magyarázta.

Hszi Csin-ping kínai elnök azt mondta a vitatott Dél-Kínai-tengerért felelős katonai tisztviselőknek, hogy jobb, ha "felkészülnek a háborúra", ahogy az USA-val egyre feszültebbé válik az ország kapcsolata. Pekingnek a legrosszabb forgatókönyvre kell számítania az Egyesült Államokkal kapcsolatban. - írja az Újvilágtudat.

Hszi részéről a múlt héten hangzottak el a figyelmeztető szavak, amikor a Déli-Kínai-tenger katonai parancsnokaival, az öt kínai stratégiai háborús övezet egyikéért felelős katonai tisztségviselőkkel találkozott.

A találkozóra még csütörtökön került sor egy négy napos, Kuangtung tartományba tett látogatásának részeként, de a kínai állami média csak pénteken számolt be róla.

"Meg kell erősítenünk a harci készenléti gyakorlatokat, közös és konfrontatív gyakorlatokat, hogy fokozzuk a haderő képességét és a háború előkészületeit."

A Déli Parancsnokság egyik legfontosabb feladata a Kína érdekek védelme a Dél-Kínai-tengeren, ahol Peking felségjoggal rendelkezik számos szigetet illetően.

A tenger stratégiai fontosságú a kínai kereskedelem számára. Az Egyesült Államok elutasítja a területi követeléseket, és úgynevezett "A navigáció szabadsága" küldetéseket hajt végre a vizeken és a légtéren keresztül, amelyet Peking ellenszegülő gesztusnak minősített.

Az amerikai haditengerészeti műveletek vezetője, John Richardson admirális azt mondta kedden, hogy az Egyesült Államok és Kína "egyre többször találkoznak egymással a nyílt tengereken", ahogy a két nemzet szembenéz egymással a Dél-Kínai-tengeren.

Hszi megjegyzései azt jelzik, hogy a kínai kormányt egyre inkább irritálja Donald Trump adminisztrációjának politikája, Victor Gao, a Nemzetközi Tanulmányok Kínai Nemzeti Szövetségének igazgatója szerint.

Gao azt mondta, hogy Peking nem biztos Washington Kínával szembeni politikájában, ezért a hadseregnek jogában áll "felkészülni az Egyesült Államokkal való végleges leszámolásra." 

Tekintettel arra, hogy mindkét nemzet rendelkezik nukleáris fegyverekkel, egy nyílt háborús konfliktus egy "Armageddonhoz vezetne az egész emberiség számára," 

- tette hozzá.

A szakértő azt mondta, hogy az Egyesült Államoknak fel kell adnia a Kínával szembeni "zaklatási taktikáit".

OSZD MEG másokkal is!

Forrás: Újvilágtudat.

érdekes összeesküvés politika háborúk


Megtekintések száma: 18279

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet