Habzásgátló adalékanyagok vannak a gyorséttermi csirkefalatokban!

2017. július 12., szerda




Rendkívül ijesztő az összetevők listája. Több, egészségre káros anyaggal is teletömik a különféle gyorséttermekben árul csirkefalatkákat. Vegyszerezett ételekkel mérgeznek minket?

Ma rendszeresen gyorsétteremben enni nem egy életbiztosítás. Ezt már a SuperSize Me című dokumentumfilm atyja is tanúsíthatja, aki egy kísérlet keretében huzamosabb ideig csak és kizárólag a legelterjedtebb gyorséttermi láncokban reggelizett, ebédelt és vacsorázott.

A hatás döbbenetes volt. Nem csak a koleszterinje ugrott az egekbe, de jelentősen meg is hízott, és számtalan egyéb egészségügyi problémája is lett.

A gyorséttermek felhozatalában a jelen állás szerint még a saját sem teljesen egészséges, bár az tény, hogy az a legkevésbé kikezdhető a dietetikusok szerint.

Azt viszont valószínűleg nem sokan tudják, hogy az M betűs gyorsétterem cézár salátája több kalóriát tartalmaz, mint egy kisebb hamburger...

Amiért most mégis írnunk kell róluk, az nem ez. Hanem az a bizonyos habzásgátló anyag, melyet a csirkefalatokban találhatunk meg, de nem csak náluk, hanem világszerte más gyorsétteremláncoknál is.

A csirkefalatoknak ugyanis csak egy része csirkehús. Egyes összetevői nem is élelmiszeripari alapanyagok... és itt kezdődik a riasztó része a dolgoknak.

Olyan összetevőket tesznek bele mint az autolizált élesztőkivonat, szabad glutamát, nátrium-foszfát és nátrium-alumínium-foszfát.

De nem ez a legijesztőbb része. A gyorséttermek - legalábbis az egyiknek egészen biztos - saját weboldalán a csirkefalatok hidrogénezett szójabab olajat tartalmaznak, citromsav hozzáadásával őrzik meg frissességét, valamint még dimetilpolisiloxant is adnak hozzá, ami egy habzásgátló adalékanyag.

Ha jobban utánajárunk, rájöhetünk, hogy borzalmas dolgokkal tömnek minket ezekben az éttermekben, ugyanis ezek nem élelmiszeripari alapanyagok. Ezek ipari vegyi anygaok, melyek mesterségesen vannak előállítva.

Megdöbbentő, de még petróleum származék is található benne, ami a TBHQ ,és a parfümök, lakkok anyagának stabilizálására használnak.

Nemrég bebizonyosodott az is, hogy hivatalosan is rákkeltő anyagról beszélhetünk az Élelmiszeripari Tanács tájékoztatása szerint. Ennek ellenére még mindig rengetegbételbe beleteszik, főleg a csirkefalatokba.

Ezek a kísérletek alatt ugyanis komoly DNS károsító hatással tudtak lenni a szervezetre, ez pedig a tumorok, daganatok kialakulásának egyik feltétele.

Különféle ipari tömítőanyagok is belekerülnek a csirkefalatokba, mint amilyen a dimetilpolisiloxan. És ez még nem minden. Most kapaszkodj meg erősen a székedben: emlőimplantátumokban megtalálható zselésítő anyagok is vannak a csirkefalatokban!

“PDMS alkotóeleme a szilikon alapú kenőanyagoknak, valamint habzásgátló adalékoknak, formaleválasztóknak, hőátadó folyadékoknak, fényezők, kozmetikumok, haj balzsamok is előszeretettel használják…”

Bizalomgerjesztő, és fincsi, mi?

Az a egészben a legdurvább, hogy az emlőimplantátumokban már csökkentették az alkalmazását BIZTONSÁGI okokból, ennek ellenére számos élelmiszerbe továbbra is belekerül. Ez mindent elmond az élelmiszeripar hozzáállásáról.

A csirkefalatkákban található még olyan gyapotmag olaj, mely tartalmazhat olyan vegyi növényvédő szereket, amelyeket már betiltottak az élelmiszer-termelésben.

Rengeteg hidrogénezett növényi olaj is található még bennük, valamint az egészségre káros transzzsírok is, amik tulajdonképpen mesterségesen előállított zsírok.

A különféle kémiai ízfokozók, módosított élesztő pedig már csak hab a tortán, amikre a fenti lista után az ember már nem is nagyon panaszkodik és csodálkozik.

Egy szintén friss kutatás továbbá igazolta azt is, hogy a csirkefalatokban, és sok más húskészítményekben különféle vakcinák, oltóanyagok származékai vannak. Ezek nem csak kimutathatók, de bekerülnek bizonyítottan az emberi szervezetbe is…

Ezek után mi csak annyit mondanánk, hogyha van valakinek még gusztusa és gyomra iylet enni, neki Jó étvágyat kívánunk! 

egészség feltáró élelmiszer


Megtekintések száma: 208361





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet