Hackerek másították volna meg az elnökválasztási eredményeket Amerikában?

2016. november 26., szombat




Többen azt állítják, hogy néhány szövetségi államban hackerek másíthatták meg a végső eredményeket. Trump győzelme bunda volt?

Egyre többen vélik úgy, hogy valami nem zajlott kóserül az amerikai elnökválasztás során. Az már korábban is felmerült, hogy talán nem minden eredmény olyan, amilyen a valóságban volt, de most többen úgy gondolják, bizonyítékuk is van arra, hogy hackerek módosították egyes államok végső eredményeit.

A Zöldek színeiben indult Jill Stein szerint hackerek manipulálhatták néhány kulcsállamban a kimenetelt.

Ez gyakorlatilag ellehetetleníthetné Trump kormányzását, azonban a legtöbben nem ringatják magukat álomba: valószínűleg Trump maradni fog, és nincs esély arra, hogy emiatt megtartsák újra a választásokat.

Az Egyesült Államokban nem az összes állampolgár szavazatainak aránya dönt az elnökválasztásokon, hanem a jelölteknek az egyes szövetségi államokban szerzett győzelme. Ezzel megszerzik az államok meghatározott számú, úgynevezett „elektorainak” voksait, és aki több elektori szavazatot gyűjt be, az győz.

Így fordulhatott elő, hogy bár Hillary Clinton országos szinten kétmillióval több szavazatot kapott, mégis Donald Trump lett a megválasztott elnök.

Trump a kampány finisében közölte: ha Hillary Clinton győz, akkor azt valószínűleg csalással éri el. És ezután valószínűleg nagy bundával nyerte meg ő a választást.

Rengeteg oka lehetett annak, hogy Trump nyerte meg a választásokat. Többek között már említettük mi is azt, amit sok elemző és ufó kutató mond: Hillary Clinton a megválasztása után minden ufó aktát borított volna, így az összes kormánytitok napvilágra került volna.

Éppen ezért hackewrek segítségével lehetetlenítették el azt, hogy Hillary nyerjen.

Mások szerint nem ennyire összeesküvés elmélet az ok, hanem szimplán az, hogy Trump emberei és bérelt hackerei másították meg az eredményeket Trump javára.

Stein közleménye szerint hackerek törhették fel a szavazói és párt adatbázisokat, valamint egyéni email-címeket is.

„Ezeket az állításokat ki kell nyomozni. Megérdemeljük az olyan választási eredményt, amiben megbízhatunk” – mondta.

Stein közleménye szerint hackerek törhették fel a szavazói és párt adatbázisokat, valamint egyéni email-címeket is.

„Ezeket az állításokat ki kell nyomozni. Megérdemeljük az olyan választási eredményt, amiben megbízhatunk” – nyilatkozta.

Bár sokan kérik a szavazatok újrazsémlálását, Hillary Clinton nem nyújtott be kérelmet erre vonatkozóan, így valószínűleg minden marad a régiben

összeesküvés politika háttérhatalom


Megtekintések száma: 99160





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet