Halálsugár – Tesla rejtélyes aktái: az igazság, amiről hallgat a történelem

2023. augusztus 24., csütörtök
Vége a találgatásoknak Nikola Tesla, a XX. század egyik legjelentősebb feltalálójának életével és tragikus halálával kapcsolatban, a Discovery Channel legújabb, Halálsugár – Tesla rejtélyes aktái című sorozatában betekintést enged a korszakos zseni utolsó napjaiba és munkásságának eddig rejtett részleteibe.

Most megismerhetjük Nikola Tesla rejtélyét, hiszen a rádió és a váltakozó áram csupán néhány példa a 300 találmányt jegyző feltaláló életéből, jóval több minden kötődik élete munkájához.

A tudós, akit sokan csak úgy neveznek, mint az „ember, aki feltalálta a XX. századot”, vívmányaival alapjaiban forradalmasította a mindennapi életet.

Nem túlzás azt mondani, hogy tudásának köszönhetően ő volt korának leghíresebb és talán legveszélyesebb gondolkodója.

Élete tragikus hirtelenséggel ért véget, 1943-ban holtan találták hotelszobájában, ahol széfjét feltörték, és ellopták kutatásait.

Az FBI azonban 2016-ban feloldotta azt a 250 dokumentumot, amelyek betekintést engednek Nikola Tesla utolsó napjaiba és munkáiba egyaránt. Ezek az iratok felfedtek további információkat arról a titkos fegyverről is, amelyet Tesla Halálsugárként emlegetett.

A vadonatúj Halálsugár – Tesla rejtélyes aktái című sorozatban Jack Murphy hadi kutató és Cameron Prince Tesla életét feltáró történész egy különleges utazás során a széfben rejlő titkok nyomába ered.

Útjuk során felkeresik a shorehami, a New York-i és a coloradói laboratóriumokat és Tesla szülőföldjéig, Szerbiáig is elutazik a csapat, hogy megtalálják a széfből eltűnt dokumentumokat és ez által új információhoz jussanak a Halálsugárról.

Murphy és Prince emberek hadával beszélget a titkokat feltáró utazás alatt, beleértve Tesla legközelebbi rokonait is. Szerbiában pedig olyan dokumentumok is napvilágot látnak, amelyek teljesen más fényben tüntetik fel a tudóst és a titokzatos fegyvert egyaránt.

A csapat az iratok mélyére ásva soha nem látott információkra és adatokra bukkan, ilyenek például Tesla által készített vázlatok és számítások a Halálsugárról.

A csapat a nyomozás közben rátalál Aron Koscho mérnökre is, aki egy egész csapatot állított fel, a Halálsugár prototípusának tesztelésére. 

Ha Koscho be tudja bizonyítani, hogy a halálos fegyver kivitelezhető és megvalósítható, akkor ezzel Nikola Tesla halálának igazi okára is fény derülhet, hiszen ez a fegyver kiegyenlítette volna az erőket a második világháború alatt…

OSZD MEG másokkal is!

rejtély rejtélyek tesla


Megtekintések száma: 94818

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet