Halált okozó termékek vannak a boltok polcain: már a magyar ALDI, Metro, Auchan, TESCO PENNY is érintett!

2018. július 8., vasárnap




Halálos áldozatok is vannak! Dobd ki vagy vidd vissza ahonnét vásároltad!

A Penny Market a Tesco az Aldi is közzétette a visszahívásban érintett áruk listáját. A Greenyard Kft. termékeiről van szó.

Kiderült, hogy a gyártó telephelyéről listeriabaktériummal fertőzött élelmiszerek kerültek forgalomba, amelyek Európa-szerte kilenc emberéletet követeltek.

A 2018. 06. 06 és a 2020. 12.12 közötti lejáratú, különböző kiszerelésű Gartengold termékek érintettek. Ezeket az üzlethálózatok le is vették a polcaikról, arra kérik a vásárlóikat, hogy az érintett megvásárolt termékeket azonnal vigyék vissza az áruházakba, a vételárat pedig blokk hiányában is visszatérítik.

Az Auchan közleménye szerint 1 kg kiszerelésű gyorsfagyasztott, Icepress Kft által forgalmazott zöldborsó érintett, illetve a Maresi által forgalmazott Iglo zöldségek is érintettek lehetnek, ezért ezeket is visszahívták a boltokból.

Fontos megjegyezni, hogy utóbbi esetben az azonnali termékvisszahívás nem csak a zöldborsót érinti, hanem a brokkolit, vajbabot, parajt, zöldségkeverékeket, csemegekukoricát és még rengeteg terméket, ezért érdemes nagyon alaposan áttanulmányozni ezt a listát, ami ráadásul nem csak az Auchanban vásárolt Iglo termékekre igaz.

Éttermesek is figyeljenek nagyon, mert a Metroban beszerezhető, nagy tételben megvásárolt fagyasztott zöldségeket is érinti a botrány. 

A felsorolt tételek közül azokat vigyék vissza, ahol a gyártási idő 2016. augusztus 13. és 2018. június 20. közötti, ami megtalálható a termék csomagolásán a „PROD” betűk után. A felsorolásban csemegekukorica, mexikói zöldségkeverék és country zöldségkeverék is érintett. Az áruház arra kéri a vásárlókat, hogy a megvásárolt árut szállítsák vissza, a vételárat természetesen ők is visszaadják.

A Penny Marketből a Jégkert / Felco márkájú mélyfagyasztott zöldségeket hívták vissza, ez a gyalult töktől elkezdve a zöldborsó, vegyes zöldségleves, fejtett bab, sóskakrém, és még számtalan gyorsfagyasztott élelmiszert érint, a pontos listát innen érheted el. A felsorolt termékek vételárát bármelyik üzletben, blokk nélkül is visszatérítik.

Szintén blokk nélkül, szintén bármelyik Spar áruházba vissza lehet vinni azokat a termékeket, amiket elővigyázatossági okokból visszahívott a Spar. Náluk a sajátmárkás termékek nem, csak az Iglo mirelit zöldségek szerepelnek a listán, illetve a Jász-Tész Kft 1 kg-os kiszerelésű francia saláta és mexikói mix keveréke.

Sajátmárkás Tesco fagyasztott zöldségek is érintettek az ügyben, ITT a lista, hogy melyek azok. Mindenképpen érdemes áttanulmányozni a listát, mert nem csak borsó és kukorica, de zöldbab, sárgarépa, zöldségkeverékek, borsó, paraj és még magozott meg is érintett.

Az eljárás ugyanaz, vagyis ha otthon ilyet találsz a fagyasztóban, azt ne edd meg, hanem vidd vissza a boltba, ahol blokk hiányában is visszatérítik a teljes vételárat.

OSZD MEG másokkal is!

érdekes egészség figyelmeztetés veszély


Megtekintések száma: 33341





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet