Hallgasd meg a világ legszegényebb, és egyben legszerényebb elnökének csodálatos beszédét!

2017. június 10., szombat




Le a kalappal! Ha más nemzeteknek is ilyen miniszterelnöke lenne, egy egész más világban élnénk.

Létezik egy férfi, aki szinte fityiszt mutat minden korábbi elnöki magatartásnak és szokásnak, és ha akaratlanul is, de kifigurázza a világ nagy vezetőit, görbe tükröt mutatva ugyanakkor fogyasztói társadalmunknak is.

Uruguay elnöke az az ember, aki egy ország első embereként beül az ottani orvosi váróba a többiek közé és kivárja a sorát. Aki a nemzetközi konferenciákra turistaosztályon utazik.

És aki olyan mérhetetlen szerénységben él, hogy a legtöbben ezek alapján meg sem mondanák róla, hogy ő Uruguay elnöke.

José Mujica a mai napig vidéki házában él feleségével, Lucía Topolanskyval. Farmja, három traktora és egy régi Volkswagenjének piaci értékét 44 millió forintban állapította meg az uruguayi adóhivatal. Ezen felül az elnök fizetésének – mintegy 2,6 millió forint – 90 százalékát civil szervezeteknek adományozza.

Igazi jótét lélek, aki a saját otthonát elnézve egyáltalán nem él nagylábon.

Ugyanez egyetlen más ország elnökéről sem mondható el szinte.

Elmondása szerint nem szegény, de szerényen él, példát mutatva másoknak. Ugyanis szerinte az a szegény, akinek semmije sincs, vagy túlságosan sokat akar az élettől.

José Mujica 2010 márciusától egészen 2015 márciusáig volt miniszterelnök, Uruguay negyvenedik elnökeként. Egyik legcsodálatosabb beszédét a mai napig tömegesen osztják az interneten, ugyanis akkor igazságokat mond el benne az életről, és napjaink problémáiról, társadalmáról, és a fogyasztói iparról, hogy az valami hihetetlen.

A magyar feliratos videót te is megtekintheted. Feltétlen nézd végig, és akkor megérted, miért volt ennyire nagyformátumú ember.

2013 végén a neves szerb filmrendező, Emir Kusturica kezdett róla dokumentumfilmet forgatni, aki "a politika utolsó hősének" tartotta. Ma nyugdíjas éveit éli, és az egyik legbarátságosabb, legnépszerűbb elnökeként vonult be Uruguay történelmébe.

OSZD MEG másokkal is! 

érdekes hihetetlen érdekesség megható


Megtekintések száma: 164003





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet