Halott idegen civilizációk maradványairól beszélnek a tudósok: megdöbbentő magyarázattal álltak elő!

2021. április 7., szerda
Egy új kutatás szerint halott civilizációktól hemzseghet a naprendszer. Rengeteg bolygón és csillagrendszerben kialakulhatott az élet, de a civilizációk legtöbbre kipusztult, mire magasabb szintre lépett volna. A csillagászok és kutatók szerint ezeknek a kimúlt civilizációknak a maradványait kellene keresnünk. Valami módszeresen pusztítja a civilizációkat?

Bár komoly erőforrásokat állított már az emberiség az idegenek utáni kutatás szolgálatába, hivatalosan még egyetlen földönkívüli életformát sem fedeztünk fel, nemhogy idegen civilizációt.

Eddig a hírneves SETI program sem vett olyan jelet az űrből, ami értelmes lények létezésére vallana.

Egy új kutatás rámutat arra a gyanúra, mely sokak szerint egy lehetséges magyarázat lehet az eseményekre:

az idegenek halottak.

Most publikált tanulmányukban úgy fogalmaznak: „az univerzum tele lehet halott idegenekkel, amit biztosan sokan csalódottan fogadnak. Ám a világegyetemet semmi nem köti, hogy ne okozzon csalódást”.

A problémát a legendás olasz fizikus, Enrico Fermi fogalmazta meg: ha csakugyan annyi helyen kialakult volna az értelmes élet az univerzumban, már rég meglátogattak volna minket.

Kapcsolatba léptek volna velünk

Chopra és Lineweaver kutatók szerint az élet az elméletben lakható bolygók többségén nem jutott el a magasabb szintű formákig, akik űrhajót vagy legalább egy hatalmas jeladó berendezést építhettek volna.

A két tudós úgy véli, a bolygók első egymilliárd éve igen rázós időszak, ahol az egysejtű életformáknak lehetősége nyílik tartósítani az élet feltételeit.

Ha ez nem sikerül, akkor a planéta kiszárad, tüzes katlan, vagy fagyos világ lesz belőle és örökre eltemeti az életet.

„Az egysejtűeknek kell szabályozni az üvegházhatású gázokat, ezzel tudják a megfelelő tartományban tartani a felszíni hőmérsékletet, ami a folyékony víz jelenlétéhez szükséges” – részletezték. Az „újszülött” bolygót egy dühöngő bikaként írják le, amiről a legtöbb próbálkozó leesik.

Sokan éppen ezért ennek tudják be, hogy még nem lépett egyetlen földönkívüli civilizáció sem kapcsolatba velünk.

Valami módszeresen elpusztítja a civilizációkat

Egye sejtések úgy vélik, hogy ezen civilizációk egy része nem azért pusztult ki, mert természeti katasztrófák sújtották őket, vagy kipusztították önmaguk, hanem azért, mert valami módszeresen pusztította ki a civilizációkat.

Erről a lehetőségről már korábban beszámoltunk egy cikkünkben. A régmúltban ugyanis ősi idegenek látogatták bolygónkat, így ősi civilizációnkat, erre pedig tagadhatatlan bizonyítékok léteznek a bolygón.

Felvétődött, hogy ezek az idegenek menekülhettek valami elől, és nem csak egy egyszerű felfedező úton voltak, hanem megmaradt túlélők voltak.

az-univerzum-halalhozoja

Az idegenek ugyanis komolyan féltették az életüket. Korábban szülőbolygóval rendelkeztek, és óriási flottával, azonban valami megsemmisített mindent és saját túlélésük érdekében tovább kellett állniuk.

Erről a valamiről pusztán csak hipotetikus feltételezések léteznek. Míg egyesek úgy vélik, hogy ez valamifajta gyilkos erő, mely elszívja mindenhonnan és mindenből az életenergiát, mások szerint egy konkrét entitás. Amerre jár, ott civilizációk pusztulnak ki. Halált hoz az univerzum legvirágzóbb kolóniáira is.


Megtekintések száma: 17323

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet