Hamarosan a WHO vizsgálni kezdi a Szputnyik V gyártási eljárását

2021. április 26., hétfő




A WHO és az EMA közös szakértői csoportja jelenleg az orosz Gamaleja intézet által kifejlesztett Szputnyik V megfelelő klinikai gyakorlatát ellenőrzi.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szakértői május 10-én kezdik meg közösen az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) szakértőivel a Szputnyik V Covid-19 elleni védőoltás gyártási eljárásának vizsgálatát

– jelentette be a WHO.

Az Egészségügyi Világszervezet eddig a Pfizer/BioNTech, az AstraZeneca/Oxford és a Johnson and Johnson vakcináját hagyta jóvá, elfogadva azok biztonságosságát és hatásosságát, útmutatót nyújtva ezzel az egyes országok gyógyszerfelügyeleti szerveinek. Most ugyanerre készülnek az orosz és két kínai vakcina esetében is.

„A megfelelő gyártási gyakorlatra vonatkozó felülvizsgálat május 10-től június első hetéig tart" 

– közölte az ENSZ egészségügyi szakosított szervezete a Reuters hírügynökség megkeresésére. 

A WHO és az EMA közös szakértői csoportja jelenleg az orosz Gamaleja intézet által kifejlesztett Szputnyik V megfelelő klinikai gyakorlatát ellenőrzi. 

Az Egészségügyi Világszervezet szakértői április 26-án tárgyalják a Sinopharm kínai gyógyszergyár védőoltását, a sürgősségi felhasználásra jóváhagyott vakcinák listájára történő esetleges felvétel szempontjából. 

Ezt követi május 3-án a Sinovac kínai gyógyszergyár vakcinájának a vizsgálata. Néhány nappal később várható döntést a vakcinákkal kapcsolatban 

– írta az MTI.

OSZD MEG másokkal is!


Megtekintések száma: 25853





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet