Hamarosan el fog fogyni egy alapvető, az életünk részét képező dolog a Földön!

2017. április 24., hétfő
Sokak legnagyobb rémálma válhat valóra.

Hamarosan hatalmas válság érheti a bolygót, mely mindenre, és mindenkire hatással lesz.

A csokoládé ugyanis nemhogy hiánycikk lehet az elkövetkező években, de egyenesen luxuscikké válhat.

A kakaóbab termelés ugyanis nagyon komoly veszélyben van.

Elkezdhetnek feltankolni a csokoládérajongók, mivel egyre több elemző véli úgy, hogy az év végére nagyot ugorhat a kakaóbab ára. Hihetetlen változások mehetnek hamarosan végbe ezen a téren.

Maga a kakaóbab, már hosszú ideje okoz komoly fejfájást a termelőknek, mivel az idén 15 százalékkal, az elmúlt egy évben pedig több mint 40 százalékkal esett az ára.

A kakaóbab tonnamánkénti ára tehát hihetetlen mélyponton van. Ez annyiban jó, hogy olcsó a csoki, azonban később ennek éppen a fordítottja következhet be emiatt.

A szakértők meglátása szerint a jövőben nagyobb kereslet mutatkozhat a kakaó piacán, aminek következtében az árak lendületesen felugorhatnak, akár a drasztikus határok fölé.

Nem elhanyagolható tény, hogy a csokoládé eladások rekordot döntöttek tavaly, mert soha azelőtt nem fogyott ennyi csoki a Földön. Mindeközben a világ legnagyobb kitermelőjének számító Elefántcsontpart egyszerre küzd jelentős politikai és gazdasági problémákkal, ami lassan ellehetetleníti a kakaóbab kitermelést. Ez pedig veszélyeztetheti a csokoládét, mivel Elefántcsontpart az egyik legnagyobb jelentős kitermelő.

Ez a térség adja ugyanis a világ termelésének nagyjából 70 százalékát.

Ráadásul, ha valóban elkezd emelkedni az ár, ami szinte elengedhetetlen lesz a kakaóbab fenntartásához, drasztikus drágulások várhatóak. Az árak akár a luxuscikkek szintjéig is felszökhetnek.

OSZD MEG másokkal is!

érdekes érdekesség


Megtekintések száma: 43962

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet