Hamarosan eljöhet az egészségügyi apokalipszis - figyelmeztettek az orvosok!

2017. október 14., szombat
Hamarosan egy olyan globális kataklizmával kell szembenéznünk, mely alapjaiban határozhatja meg a világunkat, és emberek millióinak halálát okozhatja majd nagyon rövid időn belül.

Arról van ugyanis szó, hogy megjelenhetnek és elterjedhetnek drasztikus mértékben a szuperbaktériumok, melyek minden antibiotikumnak ellenállnak.

Dame Sally Davies angol tiszti főorvos szerint hihetetlenül nagy a baj, és évei vannak hátra a világnak.

Egészségügyi szakemberek korábban azt állították, hogy az antibiotikumokkal szembeni ellenállás nagyobb veszélyt jelenthet az emberiségre, mint a rák.

A szakember elmondta: ha az antibiotikumok elveszítik hatékonyságukat, az olyan orvosi beavatkozások, mint például a császármetszés, sokkal kockázatosabbá válnak.

"Ez már nem elméleti probléma. Maga a valóság, és néhány éven belül jelentkezhet is!" - állítják

Most a világ vezetőit próbálják meggyőzni arról, hogy vegyék komolyabban a veszélyt. Ha ugyanis bekövetkezik az antibiotikum apokalipszis, akkor az emberiség akár 20-30%-a is elhalálozhat az elkövetkező pár évtizedben.

A gyógyszer rezisztencia 10 milliók életébe fog kerülni, és a felelősök keresésének akkor már nem lesz értelme, mivel a kialakult krízishelyzetet kell majd kezelni.

Ráadásul azt is érdemes figyelembe venni, hogy a globális éghajlat változásnak és a bevándorlásnak köszönhetően egyre inkább tejednek a különféle egzotikus betegségek is.

Előfordulhat, hogy ezek egy része is antibiotikum rezisztens lesz, és gyakorlatilag halálos és gyógyíthatatlan vírussá változnak számunkra.

Sürgősen mérsékelnünk kell az antibiotikum fogyasztásunkat, vagy alternatív kezeléseket kell kifejlesztenünk, ha nem akarunk szembenézni a közelgő egészségügyi apokalipszissel.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány egészség bizarr betegségek egészségügy


Megtekintések száma: 190636

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet