Hamarosan indulhat az első emberi hibernációs kísérlet: út a halálon túli örök életbe?

2018. február 1., csütörtök




Az emberek hihetetlen mértékben eltávolodtak istentől, vagy a tudomány szükségszerű lépése? Mit gondolsz?

A hónapokig tartó „téli álom” embereknél elérkezett lassan abba a fázisba, hogy 5-10 év múlva lehetségessé válik.

Bizonyos értelemben, technikailag ma is lehetséges.

Azonban még nem 100%-os a folyamat, így feltámasztáskor nem garantált, hogy valaki újra életre is kelthető, ugyanis nagyon bonyolult művelet az agyat, és más szerveket lehibernálni, hiszen testünk túlnyomó többsége víz.

A víz pedig fagyáskor tágul, és szétroncsolhatná a szöveteket.

Most mégis eljöhet az, amire nagyon sokan vártak: a világ egy másik korszakba léphet át, ugyanis hamarosan megkezdődhet az első igazi komolyan vehető emberi hibernációs projekt.

A Pittsburghi Egyetem orvostudományi központjának szakemberei hosszan tartó előkészületek után életveszélyes lőtt sérülést szenvedett betegeken kezdik meg az első emberi hibernációs kísérleteket.

A kísérleti eljárás lényege, hogy az orvosok fiziológiás sóoldatra cserélik a páciens vérét, amely lehűti a testet és gyakorlatilag megszünteti a sejtszintű tevékenységeket.

A páciens a sóoldat-átömlesztés hatására technikailag halott lesz, hiszen megszűnik az agyműködése és leáll a légzése is, de a sejtek életben maradnak, csak a sokkal alacsonyabb hőmérsékleten "lassú tempóra" kapcsolnak. 

Sokan már most támadják a kísérletet, ugyanis ezzel az orvosok és az emberiség élet és halál ura lehet.

Egy embert akár az örök időkre el lehet tenni, egyfajta hibernációs állapotba, így akik ma halálos betegségben szenvednek, életre hívhatók egy olyan évszázadban, amikorra már sikerrel gyógyítható az adott betegség.

A vallási felekezetek és egyes hittudósok már most botrányosnak tartják az egészet.

Az emberek egy részének egyöntetű véleménye ugyanis az, hogy nem kellene az emberiségnek átvennie Isten helyét.

Ez ugyanis idővel következményekkel járhat, és egyáltalán nem tiszteljük az életet azzal, ha megpróbálunk túljárnia   halál eszén, és a végtelenségig lesz lehetőségünk elhúzni az átlag emberi életet.

Nagy a veszély, és alapos hitvita, erkölcsi dilemma fogja minden bizonnyal megelőzi az első olyan eljárást, amikor feltehetően egy gazdag és tehetős illető fogja kérni a  tudományt, hogy a történelembe először hibernálják le néhány évtizedre.

Abban ugyanis biztosak lehetünk, hogy ez is csak a gazdagok kiváltsága lesz hosszú időn keresztül. Hisz akinek van pénze, az majd le tudja fizetni a halált...

OSZD MEG másokkal is!

tudomány hihetetlen az emberiség jövője halál


Megtekintések száma: 91911





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet