Hamarosan itt a világ legnagyobb szabású mozgalma a Földért: 4 lépésben tehetsz a bolygónkért!

2018. március 20., kedd
A WWF Magyarország útjára indította négylépéses kihívását. Nézd meg, mivé lehet a bolygó, ha nem teszünk valamit. Már az utolsó előtti órában vagyunk...

Ezzel a 4 lépéssel, vagy kihívással segíthetsz a bolygónknak, és a világnak abban, hogy egy fenntartható fejlődés felé indulunk el végleg, mielőtt még túl késő lesz.

A Földünk és az élővilág, valamint a természet haldoklik...

Borzalmas állapotok uralkodnak mindenhol: az esőerdők 70%-a pusztult ki a hihetetlen mértékű erdőirtásoknak köszönhetően.

Orángutánoknak, és egyéb állatoknak tízezreinek kellett elhagyni az otthonát, már ha túlélték az ember ipari pusztítását. Az óceánok lassan kiürültek, és már nem nyüzsögnek bennük a halak.

A tengeri csillagok megolvadt tetemei az óceánok és tengerek mélyén egybefüggő réteget alkot, mint valami végeláthatatlan tömegsír.

2018 március 24-én világméretű esemény van készülőben, hogy emlékeztessük a Föld lakosságát, egymást arra, hogy EGYETLEN Földünk van, és fontos, hogy vigyázzunk rá, minden áron!

Ez a Földórája nevű esemény,melynek részese kell, hogy legyen minél több ember.

A WWF Magyarország idén izgalmas kihívást indított, amelyek teljesítésével Te is hozzájárulhatsz ahhoz, hogy csökkentsd a természeti értékeinkre nehezedő nyomást.

Iránban egy héten át tartó erdőtelepítéssel adóztak a Földnek, Bhután pedig egy klímatudományi központot nyitott a Föld Óráján, ezzel is elősegítve a környezeti nevelést a fiatalok körében. Ausztrália Etiópiának adományozott napelemeket, hogy kisebb közösségek kerozinlámpáit leválthassák.

Az első kihívás során arra buzdítottunk mindenkit, hogy csatlakozzanak a Föld Órájához, és március 24-én 20:30-kor kapcsolják le a világítást egy órára.

Második lépésként pedig azt kértük, hogy egy hétig semmit ne nyomtassanak ki, hanem online használják dokumentumaikat, ezzel is védve erdőinket.

A harmadik kihívásban a résztvevők vállalják, hogy egy hétig nem vásárolnak PET palackot, hanem csapvizet fogyasztanak - mondta Antal Alexa, a WWF Magyarország kommunikációs vezetője. 

Percenként 27 futballpályányi erdőterület tűnik el a Föld színéről, ami évente közel 19 millió hektárt jelent, és az összes kitermelt fa 40 százalékát a papírgyártásban hasznosítják. 

A tengerekbe és óceánokba pedig 12 millió tonna műanyag hulladék kerül éves szinten. Ezeket a terheket próbálja meg a WWF Magyarország csökkenteni a kihívás egyes lépéseivel."

Egy kihívás van még hátra, kövesd a WWF Magyarország Facebook oldalát, hogy Te is képben legyél!

Még nem késő regisztrálni!

Akár magánszemélyként, vállalatként, településként vagy intézményként jelentkezel, hozzájárulsz ahhoz, hogy bolygónk megőrizze azokat a természeti kincseit, amelyeket mára komoly veszélybe sodort az emberi tevékenység. 

Csatlakozz Te is, mert együtt lehetséges!

OSZD MEG másokkal is!

tudomány hihetetlen föld földünk környezetünk


Megtekintések száma: 36140

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet