Hamarosan már szelfibotra sem lesz szükséged: itt az Airselfie!

2017. január 2., hétfő




A zseb méretű eszköz a lebegőben előttünk lebegve lesz képes fotót készíteni rólunk.

A szelfi őrület ne fejeződött be az előző, 2016-os évben a szelfibottal. Bár egyértelműen az egyik legnagyobb sláger volt külföldön és idehaza egyaránt, hamarosan egy újabb eszköz fogja überelni, ami ráadásul sokkal látványosabb, és vagányabb!

A szelfi bot még 2015 végén robbant be, akkor indult el igazán a világhódító útjára, és nőtte ki magát 2016 egyik slágertermékévé.

A karunk meghosszabbításaként funkcionáló bottal könnyedén tudtunk telefonunk segítségével - vagy kameránk segítségével - nagyszerű szelfiket készíteni magunkról.

Most azonban ennek vége szakadhat, mert egy sokkal menőbb eszköz fejlesztésébe kezdtek, aminek a prototípusait már idén ki lehet majd próbálni.

Az ötletet még 2014-ben tervelte ki Edorado Stroppiana. Abból indult ki, hogy keresztezni kellene a szelfitbot egyszerűségét a drónok előnyeivel.

Korábban már léteztek olyan drónok, melyekkel szelfit lehetett magunkról készíteni, de ezek irányítása túlságosan bonyolultnak bizonyult.

Az Airselfie egy 5 megapixeles, full HD kamerával, 4GB micro SD kártyával felszerelt drónkamera, mely olyan pontosan beállítható szögből és távolságból képes fényképeket, illetve videókat készíteni, melyre egy mezei szelfibot nem.

Négy nagyon erős rotor fogja hajtani, mely 20 méteres magasságig képes felemelni a zsebben is elférő kicsiny eszközt.

A súlya alig 52 gramm lesz, a méretei pedig 6,73x1,07 cm.

És itt jön a nagy csavar, amiért mindennél menőbb, mint amit eddig szelfizés technológiájaként látni lehetett: az eszköz egy hang lokátor segítségével azonosítja be gazdáját, akiről a szelfit el kell majd készítenie.

Az Airselfie a környezetet, a távolságokat és a viszonyítási pontokat is elemzi, így lebeg mindig a megfelelő távolságban tőlünk.

Egyetlen gombnyomással "haza" lehet hívni a kicsi, és hűséges eszközt.

Az eszköz fotó-, videodrón giroszkóppal, barométerrel és földmágnes szenzorokkal van felszerelve, hogy minél pontosabban navigálható és irányítható legyen a levegőben.

Az újratölthető lítiumpolimer akkumulátor egyelőre 3 perces repülési időt biztosít a drónkamera számára, de fél óra alatt újra lehet tölteni, és a technológia még fejlődni fog.

Az Airselfie gyártását már meg is kezdték, és hamarosan a legfrissebb hírek szerint 2017-től robban be a piacra. Eleinte 300 dolláros ára lesz, később ez csökkenhet, és idővel hazánkban is kapható lesz.

technológia technika érdekes érdekesség


Megtekintések száma: 41087





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet