Hamarosan óriási időjárási katasztrófa rombolhatja szét Európát!

2017. október 19., csütörtök




Olyan dologgal kell majd szembenéznünk, amilyet még nem láttunk...

Az évszázad közepére egy olyan globális katasztrófa érheti el Európát, mely évente többszáz ezer ember, vagy akár több millió ember halálát fogja okozni.

Arról van szó, hogy hátborzongató jóslatokkal álltak elő a klimatológusok.

Szerintük 2050-ra pokoli állapotok fognak uralkodni az időjárásban, különösképpen az addig nyugodt, kiszámítható európai időjárásban.

Nemrégiben egy óriási és egyben megdöbbentő felfedezés mutatta ki, hogy az esőerdők is jelentős mennyiségű szén-dioxidot termelnek. Ez pedig azt jelentheti, hogy még a párizsi klímaegyezmény sem lesz elég a katasztrófa visszafordításához.

Ez pedig a bolygó légkörének és időjárásának drasztikus változását fogja előidézni.

A szélsőséges időjárási körülmények egyre gyakoribbak lesznek. Olyan elemek jelenhetnek meg Európában is, melyek nem voltak jellemzők: idővel földrengések, giga hurrikánok, monszun esőzések, vagy épp hetekig tartó sivatagi szárazság.

Közhelyszámba megy a tudósok figyelmeztetése, hogy az emberiségnek vissza kell fognia az üvegházhatású gázok termelését, mert lassan élhetetlenné válik a Föld.

A világ vezetői pedig hiába tesznek a párizsi klímaegyezményhez hasonló vállalásokat, hogy megóvják a környezetet, már a természet is az ember ellen dolgozik.

A NASA és a Coloradói Állami Egyetem szakértői legfrissebb, a hurrikánokról és az el Nino-hatásról szóló elemzésükben ugyanis megdöbbentő felismerésre jutottak:

noha azt hitték, hogy a különböző szabályozások eredményeképp a légkör szén-dioxid-telítettsége elérte a csúcsát és nem nő tovább, az új mérések azt mutatják, hogy az elmúlt két évben annyi volt a légkörben az üvegházhatású gázból, amennyi az ezt megelőző kétezer évben még soha.

A légkörben való szén-dioxid jelenléte is 4 gigatonnával nőtt. Ez összesen 50%-kal nagyobb, mint 2011-ben.

Pedig az emberi forrásból származó szén-dioxid kibocsátás eközben 2 gigantonnával csökkent.

Egyre inkább az a gyanújuk a kutatóknak, hogy ez egy megállíthatatlan folyamat, melyen a Föld mindenképpen végig fog menni, és bár az ember nagyban hozzájárult a folyamat gyorsulásához, alapvetően előbb-utóbb bekövetkezett volna.

Az európai időjárás tehát néhány évtizeden belül megbolondul.

Tornádókra, hurrikánokra, hatalmas jégesőkre is számítani kell, valamint extrém forró nyarakra, melyekből idén is megtapasztaltunk már egy kis ízelítőt. Pedig ez még csak a kezdet...

OSZD MEG másokkal is!

tudomány klímaváltozás időjárás


Megtekintések száma: 51034





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet