Hamarosan rálelhetünk Isten tudományos bizonyítékára!

2023. augusztus 11., péntek




Hamarosan megépülhet valami, ami egyszer és mindenkorra bizonyíthatja a teremtő létét itt a világegyetemben.

A jelenlegi hadronütköztető közel 27 kilométeres. A következő pedig 80-100 kilométeres lesz, és választ adhat nemcsak a világegyetem keletkezésére, de az ősrobbanási előtti időkbe is betekintést nyújthat az emberiség számára.

Annak idején, amikor az LHC – azaz a Nagy hadronütköztető – megépült, a világ legnagyobb ilyen komplexuma volt, és egyben az első is.

Az LHC nem más egyébként, mint a CERN 2008-ban átadott részecskegyorsítója és ütköztetőgyűrűje, amely a 2000-ben leállított LEP 27 km kerületű alagútját használta fel. 2008-ban kezdte meg a működését, és azt várták tőle, hogy az univerzum és főleg a fizika számtalan addig megválaszolatlan kérdésére deríthetnek fényt vele.

Ez így is lett, ugyanis azóta számos elméletet és annak cáfolatát vagy éppen helyességét köszönhetjük neki.

Hamarosan megépülhet az LHC utódja, az LHC 2.0, vagy hivatalosabb nevén FHC, mely nem csak a kvantumfizika jövőbeli kérdéseire adhat választ, vagy az ősrobbanási előtti időkbe kalauzolhatja el a tudósokat, hanem választ adhat Isten létének kérdésére is.

Sokak szerint ez nagyon is lehetséges, hiszen az LHC is óriási felfedezések helyszíne volt, többek között az Isteni részecskét is sikerült benne kimutatni, a világon először.

A Higgs-bozon részecske nélkül ugyanis a világegyetem a számítások szerint abszolút nem is létezne, mivel ez az a részecske, mely mindennek tömeget ad.

ma sem tiszta teljesne a működése, és egyes teóriák szerint ez a részecske vihet el majd minket Istenhez, ha sikerül tovább kutatnunk, és megfejtenünk a hatásmechanizmusának, céljának minden elemét.

Michael Benedikt lesz a vezető kutató az FHC-ben ha egyszer majd elindul a projekt.

Azt ígérte, hogy az univerzum számtalan eddig megválaszoltalan kérdésére deríthetünk fényt vele, és végső soron a legtöbben Isten mibenlétének kérdésére is lehet, hogy megkaphatják a választ.

Érdemes lesz tehát várni, mert a fizika és a világunk talán legnagyobb felfedezéseit fogjuk megtenni az FHC segítségével.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány fizika vallás isten kvantumfizika


Megtekintések száma: 122045





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet