Hamarosan újra bekövetkezik a Bibliában leírt özönvíz - állítják egyes tudósok új adatokra hivatkozva!

2022. november 4., péntek




A Szentírásban megemlített özönvíz egyáltalán nem mese. Olyannyira nem, hogy hamarosan bekövetkezhet újra.

A Bibliában leírt özönvíz történetét szinte mindenki ismeri. Isten figyelmezteti Noét, hogy özönvíz közeleg, és építsen egy bárkát, ahová a családját, és minden állatból egy párt, egy hímet, és egy nőstényt vigyen magával.

A Szentírás szerint ugyanis Isten megelégelte az ember bűneit, és elkeseredésében – hogy mit is teremtett – hatalams özönvízzel akarta eltörölni a bolygón a gonoszságot.

Egyes kutatók szerint ez hamarosan újra megtörténhet…

Ez nem csak a folklór szüleménye, ez egy valós esemény volt, mára ezt a tudósok és szakemberek a régészekkel együttműködve bebizonyították.

Mint ahogyan számos más, a Bibliában leírt eseményre is vannak történelmi bizonyítékok, úgy Noé bárkájának történetét is igazolták számos aspektusból. Az özönvíz eredete azonban ismeretlen volt.

Tiszta sor, hogy Isten rendelte el, de fizikai mivoltát illetően valahonnan jönnie kellett. Egy elmélet szerint ez a kozmoszból érkezett, mert a Földünk egy vízkristályokból álló kozmikus felhőn haladt keresztül.

Megint mások szerint egy a légkörben felolvadó jégmeteorit felelős az egészért.

A kutatók legújabb elmélete szerint azonban az Antarktisz hirtelen, és drasztikus olvadása a megoldása a rejtélynek. ha pedig így van - és erre jelek mutatnak - akkor a közeljövőben ismét bekövetkezhet a nagy özönvíz.

Terence J. Hughes gleccserszakértő szerint ugyanis a múltban, több ezer évvel ezelőtt az özönvíz előtt az Antarktisz olvadásnak indult. Hatalmas jégpadok szakadhattak le róla, melyek rövid időn belül jelentősen megnövelték a világtengerek szintjét.

Ez olyan óriási áradásokhoz vezethetett, melyek ellen senki sem tudott volna elmenekülni, akik alacsonyabban fekvő régiókban éltek.

Isten ezért figyelmeztethette Noét, hogy üljön bárkára családjával, és rengeteg állattal.

Ezek a hatalmas áradások, özönvizek többször is megismétlődtek előtte is, és utána is a történelem folyamán kisebb-nagyobb mértékben. A Biblia ezen természetesen rengeteget színesít, , ugyanis a Biblia esetében sokszor bebizonyították már, hogy valós történelmi eseményeket ír le kiszínesített módon.

Az Antarktisz a múltban is képes lehetett viszonylag gyorsan olvadni, majd idővel visszaépülni. Ez egy velejárója volt a természetes folyamatoknak, éppen ezért gondolja úgy a kutató, és sok más kollégája, hogy az özönvíz közeleg ismét, hiszen a sarkvidékről hatalmas jégtömbök, jégpadok válnak le újabban.

Ez jelenleg is folyamatosan emeli a tengerek szintjét, azonban egy adott ponton nagyon hirtelen, akár évek alatt olyan jelentős mértékű emelkedés következhet be, mely özönvíz szerű áradásokat fog okozni, és közvetetten teljesen kifordíthatja önmagából a jelenleg amúgy is bizarr és változékony időjárást.

Az már mellékes, de érdekes, hogy egyes vallásos emberek szerint a gonoszság ismét csak eluralkodott a bolygón, és talán nem véletlen az egybeesés, hogy hamarosan újra eláraszt mindent a tisztító víz, hogy Isten egy újabb szövetséget kössön majd az emberiséggel.

A kutatók elmélete ha valóban helytálló, akkor előre vetíti, hogy az elkövetkező évtizedekben a jelentős tengerszint emelkedés olyan ráadásokat hozhat az időjáráson, és folyókon keresztül, melyek a belsőbb szárazföldi területeket is eláraszthatják.

OSZD MEG másokkal is!

katasztrófa tudomány biblia globális kataklizma özönvíz


Megtekintések száma: 245412





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet