Hamarosan útjára indul a Titanic hasonmása

2016. február 11., csütörtök




A hajótársaság nem tudja tartani magát a tervekhez, 2018-ra ütemezték át a hajó vízre bocsátását.

A Blue Star Line által tervezet Titanic II elképesztően hasonlít majd az 1912-ben elsüllyedt eredetijére. 

A luxushajó, mely szinte minden részletében ikertestvére a jéghegynek ütközött elődjének, csak 2018-ban indulhat el első útjára Kína Jiangsu városából, hogy aztán Dubaiban kössön ki - írja a hirado.hu.

Ha valóban elkészül az eredetileg 2016-ra tervezett építészeti remekmű, akkor minden bizonnyal évekig nem lehet majd egykönnyen jegyet váltani rá.

A belső tereket egy az egyben visszaadó replika, hűen névadójához, megtartja a törökfürdőt, a klasszikus tornatermet, a díszlépcsőt, a dohányzó szobát, a Marconi termet és a Párizsi kávéházat is.

A minap nyilvánosságra hozott látványtervek szerint az utolsó széket is lemásolják a siker és az élmény érdekében.

titanic-ii

A modern és a klasszikus megoldások találkoznak majd a 885 láb hosszú (270 méter), 174 láb magas (53 méter) és 40 ezer tonna súlyú monstrumon.

A szegecselt hajótest ez alkalommal hegesztve lesz, illetve a gőzgépeket is modern dízel-elektromos meghajtási rendszer váltja majd.

titanic-hajo

A 840 kabinos hajó, három osztályon 2435 utast lesz képes szállítani és ebben nincs benne a tervezett 900 fős legénység. A Belfast Telegraph informátora hangsúlyozta, hogy most lesz elég mentőcsónak, ha valami oknál fogva szükség lenne rájuk.

A projekt egy gazdag ausztrál üzletember és politikus Clive Palmer agyszüleménye, aki a Blue Star tulajdonosa is egyben.

A múlt teljes felidézése érdekében a készítők azon is gondolkodnak, hogy korhű ruhákat biztosítanak majd az utasoknak, hogy a legvalósághűbben élvezhessék a kalandot. A jéghegyeket ez alkalommal azért érdemes lehet elkerülni...

technika érdekes érdekesség történelem titanic


Megtekintések száma: 14396





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet