Hanyadik ember vagy a Földön? Most megtudhatod!

2017. március 18., szombat
A Föld népessége 1987-ben érte el az ötmilliárdot. Most megtudhatod, te hányadik voltál a sorban.

A Föld lakosainak száma rohamosan nő, már több mint 7 milliárdan élünk a bolygón. Becslések szerint valahol Indiában született meg a hétmilliárdodik ember 2012 októberében. Az ENSZ annak emlékére döntött a Népesedési Világnap július 11-i megtartásáról, hogy a Föld népessége 1987-ben ezen a napon érte el az ötmilliárdot.

Az ötmilliárdodik ember megszületése óta, mindössze 27 év telt el. 1987. július 11-én egy aznap született horvát csecsemő kapta az ENSZ-től ezt a jelképes, de megtisztelő címet. Egy internetes alkalmazással most ti is megtudhatjátok, hányadikak vagytok a sorban, mindössze a születési dátumotokat kell beírni. Először a napot, aztán a hónapot, majd az évet.

Ha kíváncsi vagy, hányadik ember vagy a Földön, KATTINTS IDE! :)

A világ népessége megháromszorozódott az ENSZ 1945-ös megalapítása óta, bolygónkat ma már hétmilliárd ember lakja, és bár a népességnövekedés üteme lassul, ez a szám 2100-ra tízmilliárd is lehet. A halandóság csökkenése és a várható élettartam növekedése az emberiség egyik legnagyobb eredménye, egy becslés szerint az 1800-ban született emberek csak 37 évet éltek, napjainkban viszont már 67 évre számíthatnak.

Bár a világ népessége növekszik, a fejlett országokban ellentétes tendencia, a népesség csökkenése figyelhető meg. Az ENSZ szerint Európa 2050-re a mainál 20 millióval kevesebb, 719 millió ember otthona lesz, a népességszám 2100-ra 675 millióra esik vissza, így az öreg kontinens részesedése a világ népességéből több mint harmadával csökken.

Ezen az oldalon a Föld népességének másodpercre aktuális helyzetét láthatjátok.

Ha érdekesnek találtad, ne felejtsd el megosztani!

Forrás: Tudnodkell.info

érdekes érdekesség


Megtekintések száma: 439420

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet