Harmadfokú hőségriadó után vesz őrült fordulatot az időjárás, ezt senki nem teszi majd zsebre

2019. augusztus 12., hétfő




Akinek már a tegnapi nap is sok volt, az jobb, ha felkészül a legrosszabbra: brutális kánikula jön hétfőre, keddtől azonban leszakad az ég.

Csak helyenként alakulhatnak ki záporok, zivatarok a hét utolsó napján: a délelőtti órák folyamán az északi és nyugati országrészben lehet kicsit felhősebb időre számítani.

Majd később az Északi-középhegységben tűnhet el a nap hosszabb-rövidebb időszakra. 

A Dunántúlon időnként megerősödhet a szél, ám a nap folyamán egyre csökken majd a légmozgás. 

A csúcshőmérséklet ma 29 és 35 fok között várható....

a hőség miatt pedig Békés megyére másodfokú riasztást adtak ki, további 12 megyére pedig elsőfokút. Éjszakára a hőmérséklet 22-27 fok közé csökken majd.

A jövő hét egy brutális, 33-37 fok közötti csúcshőmérsékletet hozó hétfővel indít, több megyére is harmadfokú riasztást adtak ki, de egy megyét leszámítva az egész országra legalább másodfokú figyelmeztetés van érvényben a kánikula miatt.

Kedden a reggeli órákban még érezhető lesz az előző nap "hatása", azonban később a derült égboltra felhők érkeznek és egyre több helyen várható majd eső, zápor, zivatar, valamint a szél is egyre nagyobb területen erősödik meg, a Dunántúlon akár viharos erejű is lehet! 

A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 35 fok között alakul, nyugaton lesz napközben a hűvösebb, a Tiszántúlon a legmelegebb.

OSZD MEG másokkal is!


Megtekintések száma: 37135





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet