Hatalmas a baj: az emberi faj egészségi állapota drasztikus mértékben romlik! Megrázó adatok!

2021. április 4., vasárnap




Orvosok és szakemberek egyöntetűen állítják: itt az ideje tenni valamit, különben néhány generáción belül kipusztulunk!

A Föld lakosságának egészségügyi állapota romlik.

Nem csak arról van szó, hogy egyre több az allergiás és daganatos megbetegedésben szenvedő egyén, hiszen ezek száma folyamatosan emelkedik, és egyelőre nem tudni az okokat.

Az autizmus, a Down-kór, és sok más hasonló defektus is jelentős mértékben megnőtt, tudósok pedig azt mutatták ki, hogy az emberi populáció genetikai állománya is romlik.

Ez pedig beláthatatlan következményekkel jár, ráadásul az egészségügyi romlás egy nagy része visszavezethető arra, hogy a modern életvitel miatt az emberi faj elkezdett elhízni...

A legfrissebb felmérések szerint az európai tizenévesek csaknem harmada túlsúlyos vagy elhízott, tízből hat érintett pedig felnőttként is súlytöbblettel küzd.

Kiemelték, a gyermekkori elhízás sokkal veszélyesebb, mert náluk harminc százalékkal nagyobb eséllyel alakul ki magas vérnyomás, 2-es típusú cukorbetegség vagy szív- és érrendszeri megbetegedés, mint azoknál, akik csak felnőttkorban küzdenek plusz kilókkal.

Hangsúlyozták, ezek a betegségek megelőzhetők a fogantatástól kétéves korig tartó időszak megfelelő táplálásával, az első 1000 nap táplálása pedig hatással van a szellemi és nyelvi képességek, valamint az immunrendszer fejlődésére is.

A felnőttek naponta legalább öt órát töltenek ülő helyzetben annak ellenére, hogy a mozgásszegény életmód számos krónikus betegség ismert kockázati tényezője.

A probléma egyik forrása egyértelműen a modern életmódban keresendő.

Európában a serdülőkorúak kétharmada és a 15 év felett korosztály hatvan százaléka egyáltalán nem él aktív életet,

OSZD MEG másokkal is!

tudomány érdekes hihetetlen érdekesség egészség betegségek egészség megelőzés


Megtekintések száma: 110249





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet