Hatalmas áttörés: a mellrákos nőknek nem lesz szüksége többé kemoterápiára!

2018. június 4., hétfő




Egy véletlen felfedezés mindent megváltoztathat. Hamarosan tesztelni fogják élesben!

Egy friss kutatás olyan elképesztő eredményekkel zárult, ami megváltoztathatja a rák ekzelését, legalábbis a mellrákos nőknél.

Konkrétan arról van szó, hogy egy váratlan felfedezés megoldást adhat arra, hogy időben felfedezzék a betegséget.

A mellráknak mindig is az volt az egyik nagy veszélye, hogy nem fedezik fel időben. Olyan is gyakran előfordul, hogy ilyen esetben már áttéteket ad, és a beteg esélyei jelentősne romlanak.

Harold Burstein, a Harvard orvosi karának docense a brit Guardiannak számolt be első kézből a kutatás eredményeiről, egyúttal pedig megerősítette: az új kezelési módszerrel nők ezrei mentesülhetnek a kemoterápia mellékhatásaitól.

A vizsgálat a HER2-pozitív emlőrákról készült, mivel minden második mellrák ebbe a kategóriába tartozik. Mint kiderült: több mint 10 ezer, 18 és 75 közötti ilyen betegségben szenvedő vagy szenvedett nőt vizsgáltak meg. 

A kutatók arra voltak kíváncsiak, hogy milyen kezelésnél mekkora esélye van vagy volt annak, hogy a daganatos megbetegedés 10 éven belül visszatérjen. 

A kutatók szövettani vizsgálatnak vetették alá a tumorok génállományát, és azt találták, hogy sok esetben a kemoterápia és a hormonterápia együttes alkalmazása nem garantálja nagyobb arányban a betegség hosszútávú visszaszorítását, mint a személyre szabott hormonterápia egyedüli alkalmazása.

Emiatt a jövőben csak a legkockázatosabb esetekben lesz szükség arra, hogy mindenképpen kemoterápiát alkalmazzanak az emlőrák gyógyításához.

Ez sokaknak jó hír, ugyanis ma a kemoterápia még mindig az egyik legmérgezőbb rákkezelés.

Tagadhatatlan, hogy egyes esetekben képes életeket menteni, azonban számos más esetben maga a kemoterápia okozza a beteg halálát, így ma az orvosok sokszor tényleg csak indokolt esetben alkalmazzák.

OSZD MEG másokkal is!

egészség orvostudomány rák betegségek egészség megelőzés


Megtekintések száma: 22349





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet