Hatalmas áttörést értek el: felfedezték a negyedik dimenziót! – VIDEÓN mutatták meg!

2019. április 26., péntek
Tudósok jöttek rá, most modellezték egy animáción, hogyan is működhet!

Amerikai tudósok jöttek rá a harmadik dimenzión felüli létre. A szimuláció, melyet készítettek, tényleg lemodellezi viszonylag részletes és pontos módon a negyedik dimenziót - állítják.

Ez egy ténylegesen hatalmas áttörés, mivel tudományosan igazolták a számításaik helyességét. Az eredményekről a Nature című folyóiratban számoltak be.

Úgy tudni, hogy laborkörülmények között sikerült reprezentálniuk a világunk egy új, ismeretlen világ “részét”, mely alapjaiban változtathat meg mindent, amit eddig a négydimenziós valóságról tudni véltünk.

A szakemberek szerint a felfedezés a tudomány szempontjából is komoly hatással lehet az emberiségre: új határok nyílhatnak meg a területtel foglalkozó tudósok előtt, amelyek végső soron számos új ismerettel gazdagíthatják a téma érint érdeklődőket.

De a felfedezésnek fontos következményei is lehetnek az alapvető tudományokra nézve, így aztán idővel mindennapi életünkre nézve is.

A negyedik dimenzió annyiban más a harmadik dimenziótól, hogy a tárgyaknak nem csak szélessége, magassága és hosszúsága van, hanem kiterjedése is.

"Fizikai értelemben nem rendelkezünk olyan térbeli rendszerrel vagy eszközzel, amivel egyszerűen beléphetnénk ebbe az új világba" - tették hozzá a kutatók.

Fontos tehát, hogy a negyedik dimenzióba még nem sikerült átlépnünk, de akkora áttörésről van szó, mely megmutatta a kaput a negyedik dimenzióba.

Innen már csak egy lépés lesz a teljes átlépés.- Ha sikerül, talán új kezdetet írhatunk ki a világunkra.

A kísérletek egyik részében a tudósok a könnyű részecskék viselkedését tanulmányozták egy speciálisan készített üveg és a fény segítségével: a fizikai bemenetek elektromos töltéssel való szimulálásával megfigyelték, hogyan viselkedett a fény, mely idő alatt egy sor szabálytalanságra lettek figyelmesek: például visszapattant a szélekről.

Ezen szabálytalanságok többsége “hivatalosan”, az eddigi ismeretek birtokában nem lehetett volna megfigyelhető, hacsak nem a negyedik dimenzióra jellemző paraméterek dolgoznak a háttérben.

Érdemes megnézni a lenti videót, mert tökéletesen és érthetően magyarázza el a negyedik dimenzió létezését és működését.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány fizika kvantumfizika


Megtekintések száma: 47897

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet