Hatalmas előrelépés a Mars kolonizálása, és a Mars utazás felé!

2017. március 10., péntek
Messzemenő felfedezést tettek.

Tudományos felfedezést tettek, mely nagyon fontos, és joggal mondtató, hogy életbevágó lesz majd a jövő Mars utazásai, és a Marsi városok, valamint a Mars kolonizálása kapcsán.

A kísérletben a Földön megtalálható legmarsszerűbb anyagokat helyeztek egy hermetikusan elzárt műholdba, majd marsi hőmérsékletet, légnyomást, oxigén- és szén-dioxid-szintet generáltak.

A projekt egy limai egyetem és a NASA együttműködésével jött létre. Az nem újdonság, hogy a krumpli megterem a marsi talajban, az viszont már meglepő, hogy jól viseli a vörös bolygó zord légköri viszonyait.

Ezt sikerült bebizonyítani, egy óriási jelentőségű kísérletben.

Az ugyanis hatalmas szenzáció, hogy megterem a krumpli a marsi körülmények között. A jövő Mars utazásai során ugyanis nagymértékben szükség lehet helyileg megtermelhető élelemforrásra.Amerika nemrég erősítette meg a kijelentését, melyet korábban már Obama is megtett: hogy embert küld a Marsra, méghozzá szűk egy évtizeden belül.

Már korábban a Mentőexpedíció című film is felvetette Matt Damon főszereplésével, hogy a Marson könnyen élhető körülmények alakulhatnak ki egy növény számára. Ahogyan a filmben is, úgy a valóságban is megteremhet tehát a burgonya a vörös planéta látszólag terméketlen talajában.

A jövő városai a Marson több hektárnyi termőterületeket alakíthatnak ki különféle üvegházakban, ahol az éves energia és tápanyag szükségletüket meg tudják majd maguknak termelni a kolóniák.

Ez nagyon fontos lehet majd a Mars kolonizálása szempontjából, hiszen jól mutatja, hogy a Mars talajában igen is megélnek az organizmusok, és talán még most is lehet rajta valamilyen szintű élet.

Ha tetszett, OSZD MEG másokkal is!

tudomány technológia technika


Megtekintések száma: 36596

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet