Hatalmas esőzésre figyelmeztetnek: akár egyhavi mennyiség is lehullhat pár óra alatt!

2017. december 16., szombat
Az Országos Meteorológia Szolgálat figyelmeztetést adott ki. Ezekben a megyékben érdemes vigyázni, de országszerte ítéletidő várható!

A keleten hatalmas esőzéssel járó front még el sem hagyta az országot, de máris nagy veszély fenyeget minket újra.

Legalábbis időjárási szempontból, ugyanis egy heves esőzést okozó front annyi csapadékhoz hozhat magával, amire nagyon sokan nem lesznek felkészülve.

Az előzetes előrejelzések szerint akár egyhavi mennyiségű csapadék is lehullhat.

A délnyugati szelet sokfelé erős, időnként viharos (60-70 km/óra) lökések kísérhetik; előbb a Dunántúlon, majd az Alföldön is.

A szél mérséklődésére a délutáni hidegfront átvonulásának köszönhetően számíthatunk.Pénteken az ország déli és keleti tájain 20 millimétert meghaladó mennyiségű eső eshet. Az Országos Meteorológiai Szolgálat hét megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki a várható nagy mennyiségű csapadék miatt.

Az esőzés olyan erőteljes lesz, hogy még szombaton is folytatódni fog, a délutáni órákban egyre kisebb területre korlátozódik.

Szombat estig az északkeleti megyékben (Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg) további, 20 millimétert meghaladó csapadék hullhat, így arrafelé összességében 40-50 milliméter is összejöhet, amely az egész decemberben szokásos mennyiségnek felel meg.

OSZD MEG másokkal is!

érdekes érdekesség időjárás figyelmeztetés


Megtekintések száma: 25747

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet