Hatalmas lépcsőfokok nyomai rajzolódnak ki a jég alól az Antarktiszon: az előző emberiség építette?

2023. május 2., kedd




Ősi idegenek leszállópályája, vagy egy újabb elveszett, Atlantiszhoz tartozó piramis?

Rejtélyes lépcsőfokokra emlékeztető alakzatok tűntek fel egy új Antarktiszról készült műholdas fotón. Az utóbbi időben egyre több érdekes alakzatokat mutató tárgy, és struktúra kerül elő a jég alól, mióta a globális felmelegedés komolyabban elkezdte olvasztani a jeget az elveszett kontinensről.

Ezeket a műholdas felvételeken csak nemrég tették közzé, de a Google Earth képein is megtalálható. Közel van az Antarktisz partjaihoz, és valóban úgy látszik, mintha óriási lépcsőfokok lennének.

Azonban méreteikből adódóan sokan inkább úgy sejtik, hogy idegen leszállópályák lehetnek. 

Az ősi idegenek gyakran látogathatták korábban az antarktiszi civilizációt, még mikor az teljes pompájában virágzott.

Napjainkban is rengeteg azonosítatlan ufó tűnik fel a térségben, ezért sokan úgy sejtik, hogy ezek az idegen korongok jellemzően az Antarktisz felett tűnnek el egy téridő kapun át.

Mások pedig úgy tartják, hogy az Antarktisz jege alá bújnak ezek a földönkívüliek – vagy emberek – által épített és működtetett tárgyak, ugyanis a kontinens szívében egy hatalmas titkos bázis állhat.

Mások viszont úgy gondolják, hogy a rég elveszett atlantiszi civilizáció bújhat meg a jég alatt, és ennek nyomai bukkannak fel a jég olvadása során.

Nemrég például egy hatalmas, dómszerű struktúrát találtak, melyről szintén azt feltételezik, hogy mesterséges eredetű, azaz egy régi civilizáció alkothatta, mielőtt eljegesedett volna a kontinens.

A hatalmas, felfedezett lépcsőfokok is leginkább egy piramisra emlékeztetnek. Nem ez lenne az első ilyen ősi piramis, amit az Antarktisz hófödte vidékein találtak.

Az elmúlt években több olyan hegyvonulat körvonala rajzolódott ki, ahol piramis alakú formációkat vettek észre. Egyes vélekedések szerint ezek természetes formációk, míg mások úgy gondolják, hogy bizonyíthatóan mesterséges eredetűek.

Az Antarktisz jégpáncélja megannyi titkot rejthet, ezzel még a vaskalaposabb régészek és kutatók is egyetértenek. Ugyanis az emberiség nagyon rég nem láthatta, mi lehetett a felszínén, mikor még nem borította jég.

Alig akad olyan feljegyzés, mely abból az időből származik. Egyes teóriák szerint egy egész népcsoport, egy még meg nem talált ismeretlen civilizáció nyomai rejtőzhetnek a mélyben.

Ezidáig nem találtak a tudomány számára is elfogadható bizonyítékot arra, hogy az Antarktiszt egykor nem borította jég, ezért sokak szerint képtelenség az a feltételezés, mely szerint egy civilizáció élt ott - legalábbis az utóbbi 15 millió évben. Olyan régészeti leletekre sem bukkantak, melyek esetleg a kontinensen egykor élő, fejlettebb kultúráról árulkodnának.

Ám az 1998-as eseményekre sincs válasza a mai napig a tudósoknak: ekkor egy, a Richter-skálán 8,1-es erősségű földrengés rázta meg az Antarktiszt.

A történtek felajzották a világ hírügynökségeit, megtörténtek a szükséges előkészületek, mozgósították Ausztrália teljes keleti partját - a hatóságok attól tartottak, hogy egy hatalmas szökőár tart feléjük.

A kórházakat, a rendőrséget és a katonaságot is mozgósították, de a várt cunami nem jött. Az ügy azért érdekes, mert a Déli-sark egyetlen lemezből áll, így nem létezik logikus magyarázat arra, hogy mi okozhatott ott ilyen erősségű földrengést.

A globális felmelegedés okozta nagy ütemű jégolvadás pedig hamarosan fellebbenti a fátylat az Antarktisz legnagyobb titkáról.

OSZD MEG másokkal is!

rejtély rejtélyek összeesküvés bizarr antarktisz


Megtekintések száma: 120660





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet