Hatalmas lyuk okozhat globális kataklizmát a Földön?

2017. május 14., vasárnap




Egy új szeptember 11-ét, vagy a harmadik világháborút is kirobbanthatja? Még a tudatunkra is hatással lehet egy új kutatás szerint.

Egy óriási lyukat fedezett fel a NASA a Napon. Ez persze nem egy szó szerinti értelemben vett lyuk, hanem arról van szó, hogy egy olyan területet fedeztek fel, melynek nagy részén a Nap átlagánál jóval kisebb mértékű a hőmérséklet.

ellenben a lyuk közel 50-szer nagyobb, mint a Föld, és olyan nagy energiájú napszelet és egyéb részecskét tud felénk küldeni, hogy az bolygó szerte érzékelhető csapásokat eredményezhet.

kevésbé szélsőéges esetben a napszelek szerte a világon észlelhető sarki fény okozhatnak, de ha elég nagy erejűek, akkor akár az éghajlatunk, és a légkör drasztikus változását is magukkal hozhatják.

Ám ez még csak az elsődleges hatása lenne. A tudósok rájöttek egy sokkal borzalmasabb hosszabb távú hatására is. Ugyanis egy esetleges nagyon nagy erejű napszél képes lenne az emberi DNS, s más állatok DNS-ének módosítására is.

Ezzel pedig komoly és súlyos mutációkat létrehozva a jövő generációi számára...

Sőt, a tudat módosítására is képes lehet, mivel egyfelől képes kihatni az agyunkban található részecskékre, és elektromos ionokra is.

Másfelől ezek a napviharok képesek áramkimaradásokat okozni, melyek következtében a teljes infrastruktúra is összeomolhat.

Ebből fakadóan pedig egy újabb szeptember 11-e következhet be, ám ez esetben nem terrormerényletről lenne szó, hanem arról, hogy a levegőben tartózkodó elektromos elven működő utasszállítók egyszerűen lezuhannának az égről, városok, óceánok, szárazföldek felett.

Több millió ember halhatna meg alig néhány óra leforgása alatt, miközben a napszelek hatalmas földrengéseket is válthatnak ki a kőzetlemezek kémiai hatásmechanizmusának módosításával.

Ezek a földrengések az egész Föld arculatát átformálnál. Mindeközben a káosz folytán egyre több konfliktusa lenne a különböző nemzeteknek, így kirobbanhat egy olyan háború, melynek az lesz a tétje, hogy melyik ország tudja megvédeni azon saját területeit, ahol még élhető régóik vannak.

A Napból érkező különféle napszelek hatásainak tanulmányozása tehát fontos, és az is, hogy a jövőben képesek legyünk egy technológiát kifejleszteni, hogy elhárítsuk azt, mielőtt komolyabb baj érhetné a Földet.

OSZD MEG másokkal is!

katasztrófa tudomány világvége globális kataklizma napvihar


Megtekintések száma: 107300





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet